Nieuwsbrief april 2015

 

Beste lezer,

Graag brengen we je op de hoogte van nieuwe workshops die we aanbieden en nieuwe teksten op de website.

- Nieuwe channeling: De kracht van de buik (Pamela channelt Maria Magdalena)

- Nieuw artikel: Kinderen: van de oude tijd naar de nieuwe tijd (door Gerrit Gielen)

- Workshop “Mannelijke en vrouwelijke energie”

- Workshop “In je kracht komen” (VOL)

- Nieuwe vertalingen "Nacht van de ziel"Nieuwe channeling "De kracht van de buik" (Pamela channelt Maria Magdalena)

Als ik (Pamela) iets heb geleerd in de dertien jaren dat ik werkzaam ben als spiritueel therapeute en "kanaal", is dat in je kracht staan van fundamenteel belang is als je werk wilt doen vanuit je hart. Je kunt heel gevoelig zijn en veel inspiratie ontvangen, maar als je het niet kunt dragen in de aardse werkelijkheid, geen grenzen kunt aangeven en stevig voor jezelf gaan staan, kun je het licht van je ziel maar moeizaam gestalte geven. De kracht die ik nodig had en die ik met (diep) vallen en opstaan ontwikkelde, zetelt meer in de buik dan in het hart, heeft meer te maken met aardse stevigheid dan met kosmische ontvankelijkheid. In de loop der jaren heb ik in veel vrouwen hetzelfde waargenomen. Toen ik een aantal jaren geleden in contact kwam met Maria Magdalena, ging een van haar eerste boodschappen over het ontbreken van deze buikkracht in vrouwen. Deze channeling, De kracht van de buik, staat nu op de website. Ik voel een innerlijke aansporing om dit thema ook in een aantal workshops centraal te stellen. Verderop vind je hierover praktische informatie.

"De oorspronkelijke vrouwelijke buikkracht is vitaal en geaard: van nature voelen vrouwen een verbinding met de aarde, de ritmes van de seizoenen, en wordt de wijsheid in haar hart gedragen door een vanzelfsprekend gevoel van eigenwaarde en zelfrespect. Dit nu is verloren gegaan in de loop der eeuwen en zonder die basis, die natuurlijke buikkracht, kan de vrouw haar hart niet evenwichtig verbinden met de wereld om haar heen. Er is sprake van een teveel geven en zichzelf verliezen in anderen, en van een onvermogen om ruimte in te nemen en grenzen te stellen."

De volledige channeling vind je op www.pamela-kribbe.nl onder het kopje Nieuw.


Nieuw artikel "Kinderen van de oude tijd naar de nieuwe tijd" (door Gerrit Gielen)

In dit artikel worden de kinderen van drie tijdperken beschreven: de oude tijd, de tussentijd en de nieuwe tijd. Zelf ben ik een kind van de tussentijd. Kinderen van de tussentijd leven in twee werelden: de oude wereld en de nieuwe wereld. Als ze jong zijn staat de school voor de oude wereld en de innerlijke wereld van de fantasie voor de nieuwe wereld. Als ze volwassen zijn staat de wereld van het werken voor de oude wereld en de vrije tijd voor de nieuwe wereld.

Kinderen van de nieuwe tijd leven niet in twee werelden. Als deze kinderen incarneren willen ze zichzelf zijn; ze houden goed contact met hun zielenenergie en willen deze energie tot uitdrukking brengen. Hoe gevoelig ze ook zijn, ze geloven in zichzelf en zijn niet geneigd om concessies te doen aan de structuren en ideeën van de oude wereld. Ze kunnen alleen maar 'zijn op hun eigen manier'. Het vermogen van mensen van de tussentijd - om zich aan te passen bij de structuren van de oude tijd - ontbreekt bij hen: de ziel wil zich niet langer aanpassen maar manifesteren. Ze ervaren de tweedeling van onze wereld instinctmatig als zeer onnatuurlijk - en terecht.

Het gehele artikel vind je op www.gerrit-gielen.nl onder het kopje Nieuw (en tevens op www.pamela-kribbe.nl onder Nieuw)


Workshop “Mannelijke en vrouwelijke energie"

Twee zondagen (24 mei en 7 juni) door Gerrit en Pamela

De mannelijke en de vrouwelijke energie zijn twee fundamentele stromen die we zowel in onszelf als in de wereld buiten ons ontmoeten. De balans tussen beide is essentieel voor alle scheppingsprocessen, bijvoorbeeld voor het creëren van vreugdevolle, helende relaties en van inspirerend werk dat je hart vervult. In deze tweedaagse workshop word je uitgenodigd te onderzoeken hoe de mannelijke en de vrouwelijke energie zich manifesteren in jouw dagelijkse leven.

De eerste zondag staat het thema Werk centraal. Via ons werk verbinden we ons met de wereld om ons heen. De vrouwelijke energie (gevoel, intuďtie) helpt je contact te maken met je ziel en je bewust te worden van wat jou echt inspireert en motiveert. Je mannelijke energie helpt je die inspiratie daadwerkelijk neer te zetten in de (weerbarstige) werkelijkheid. Door middel van geleide meditatie en channeling word je uitgenodigd contact te maken met je eigen mannelijke en vrouwelijke energie en te ontdekken op welke manier ze in jou functioneren. Hoe kun je een betere balans ontwikkelen en je op het gebied van werk meer gaan uitdrukken vanuit je ziel?

De tweede zondag staat het thema Relaties centraal. In de loop van onze geschiedenis zijn de mannelijke en de vrouwelijke energie van elkaar vervreemd geraakt. In de mannelijke energie is er een gebrekkige verbinding met het hart, hetgeen zich uit in moeite met voelen, genieten en overgeven. In de vrouwelijke energie is er een gebrek aan zelfbewustzijn en "buikkracht", hetgeen zich uit in moeite met grenzen aangeven, voor zichzelf opkomen en je eigen ruimte innemen. In relaties kunnen deze psychische verwondingen de communicatie enorm bemoeilijken. Het doel van deze workshop is het contact te versterken met de energie waarvan je het meest vervreemd bent geraakt (meestal is dat voor mannen hun eigen vrouwelijke energie, en voor vrouwen hun eigen mannelijke energie). Het innerlijk herstellen van evenwicht heeft direct invloed op onze relaties met anderen.

Gedurende elke workshop biedt Gerrit enkele geleide meditaties aan die we gezamenlijk bespreken. Pamela ontvangt een channeling over het thema van de dag en iedere deelnemer krijgt in de loop van de twee dagen de gelegenheid een persoonlijke vraag in te brengen, waarop je een gechanneld antwoord ontvangt.

Voor meer informatie over de innerlijke dynamiek tussen mannelijke en vrouwelijke energie, zie de volgende channelings: De kracht van de buik, Verbinden en loslaten, Mannelijke en vrouwelijke energie, en het artikel van Gerrit Van overgevoeligheid tot hooggevoeligheid.

Groep: max. 18 personen

Data: de zondagen 24 mei en 7 juni, van 11 uur tot 16 uur. Van 13u tot 14u is er een (vegetarische) lunch.

Plaats: de workshop vindt plaats in de sfeervolle ruimte Oase van spirituele boekhandel Pleďade in het centrum van Tilburg, op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Pleďade winkel & bio café
Nieuwlandstraat 36
5038 SP Tilburg
013 - 536 12 86

info@pleiadetilburg.nl

www.pleiadetilburg.nl (op de site staat een Routekaartje)

Als je met de auto komt, kun je het beste parkeren in de parkeergarage Schouwburg: Louis Bouwmeesterplein 2 (Tilburg).

Kosten: 195 euro (inclusief lunch, koffie en kruidenthee, geluidsopnames, 21% BTW),

Graag minimaal drie weken voor aanvang overmaken op girorekening: NL08 INGB 0002 8902 82 t.n.v. P R Kribbe en/of Hr G Gielen o.v.v. "workshop Pleiade".

Bij betaling vanuit het buitenland heb je onze IBAN en BIC code nodig:

IBAN: NL08 INGB 0002890282
BIC: INGBNL2A

Het is altijd mogelijk een factuur te ontvangen als je dit aangeeft.

Aanmelden: stuur een mailtje naar info@gerrit-gielen.nl en vermeld s.v.p. je telefoonnummer. Je ontvangt een bevestiging per e-mail, wacht s.v.p. met betalen tot je onze bevestiging hebt ontvangen.

Opnames: na afloop van elke workshop ontvang je de opnames van de meditatie, channeling en vragen & antwoorden kosteloos via e-mail.


Workshop "In je kracht komen"

** NB Deze workshop zit inmiddels vol. **

Begeleidingstraject van drie vrijdagen (29 mei, 12 juni en 26 juni 2015) door Pamela en Gerrit

Veel vrouwen blokkeren hun eigen kracht. Ze zijn bang en onzeker om echt ruimte in te nemen en hebben moeite voor zichzelf te gaan staan. Dit zorgt ervoor dat hun gaven en talenten niet ten volle tot uitdrukking komen. Terwijl het tot uitdrukking brengen van je unieke licht je diepe vervulling en vreugde geeft. Wat is de oorsprong van deze zelfontkenning en hoe kun je die gaan loslaten en jezelf op waarde schatten? Dit traject heeft tot doel te ontdekken hoe jij in je kracht komt en waar je valkuilen liggen. Met in je kracht staan wordt hier bedoeld: geaard zijn, grenzen kunnen aangeven, evenwicht houden tussen geven en ontvangen, en in contact staan met je ziel als bron van inspiratie.

Gedurende elke workshop biedt Gerrit enkele geleide meditaties aan die we gezamenlijk bespreken. Pamela ontvangt een channeling die is afgestemd op de groep en daarna kan iedere deelnemer haar eigen vraag inbrengen, waarop je een gechanneld antwoord ontvangt.

Groep: max. 8 personen

Voor wie: deze workshop is qua thematiek meer gericht op vrouwen, maar ook mannen zijn welkom als ze het gevoel hebben dat het onderwerp hen erg aanspreekt. Om erachter te komen of dit traject bij je past, kun je lezen: "De kracht van de buik" (Pamela) of "Van overgevoeligheid naar hooggevoeligheid" (Gerrit).

Data: vrijdagen 29 mei, 12 juni en 26 juni, steeds van 11u tot 15u

Plaats: Wilhelminapark 130 in Tilburg (onze praktijkruimte). Klik hier voor een routebeschrijving. Het is 10 minuten lopen vanaf centraal station Tilburg.

Kosten: 260 euro (incl. 21% BTW, opnames van de workshops). Neem s.v.p. zelf een lunchpakketje mee. Er is koffie en (kruiden)thee beschikbaar

Graag minimaal drie weken voor aanvang overmaken op girorekening: NL08 INGB 0002 8902 82 t.n.v. P R Kribbe en/of Hr G Gielen o.v.v. "workshop Kracht"

Bij betaling vanuit het buitenland heb je onze IBAN en BIC code nodig:

IBAN: NL08 INGB 0002890282
BIC: INGBNL2A

Het is altijd mogelijk een factuur te ontvangen als je dit aangeeft.

Aanmelden: stuur een mailtje naar info@gerrit-gielen.nl en vermeld s.v.p. je telefoonnummer. Je ontvangt een bevestiging per e-mail, wacht s.v.p. met betalen tot je onze bevestiging hebt ontvangen.

Opnames: na afloop van elke workshop ontvang je de opnames van de meditatie, channeling en vragen & antwoorden kosteloos via e-mail.Nieuwe vertalingen

Tenslotte vinden we het leuk om met jullie te delen dat Pamela's boek "De Nacht van de Ziel" onlangs in Duitsland en China is verschenen. We zijn recent in Keulen geweest om het boek te presenteren en een channeling te houden en het was hartverwarmend om onze Duitse lezers te onmoeten. Dit jaar gaan we wederom naar China en Taiwan om workshops te geven. Er zijn gelijkgestemden over de hele wereld!  


De Duitse vertaalster heeft het boek verrijkt met prachtige illustraties. Hieronder enkele voorbeelden.Met warme groet,

Gerrit en Pamela
 

www.pamela-kribbe.nl

www.gerrit-gielen.nl

www.jeshua.net (Engelstalig)
 Boeken van Pamela Kribbe:


Lijn in regenboogkleuren