;
Nieuwsbrief mei 2011


Beste lezer,

Graag brengen we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van enkele nieuwe activiteiten die we organiseren.

In eerdere nieuwsbrieven heb ik verteld hoe ik vorig jaar door een heel moeilijke periode ben gegaan. Overspannenheid in combinatie met maagklachten leidden tot een ‘donkere nacht van de ziel’ waarin ik veel angst en negativiteit in mezelf tegenkwam. Geleidelijk aan verloor ik alle hoop en kwam in een depressie terecht van waaruit ik niet meer verwachtte terug te kunnen keren naar het leven.

Ik voel me nu als herboren en leef met meer innerlijke vreugde en minder angst dan ooit. Tijdens de donkere nacht zelf kon ik helemaal geen betekenis ervaren in wat ik meemaakte. Nadat ik herstelde, realiseerde ik me dat er wel degelijk een logica zat in het geheel. De ernstige depressie (gepaard met psychotische wanen) leidde ertoe dat ik alles waarmee ik me identificeerde, los moest laten. Ik kon niet meer werken als spiritueel therapeut, ik kon geen goede moeder of echtgenote meer zijn, ik raakte geïsoleerd van alles en iedereen. Er was niets meer. Dat dacht ik.

Waardoor ik precies herstelde is me nog niet duidelijk. Essentieel was in ieder geval de combinatie van de juiste medicijnen, rust en de liefdevolle aandacht van mensen om me heen. Toen ik eenmaal het diepste punt had bereikt (hitting rock-bottom, zoals de Engelsen het mooi uitdrukken), ging de weg omhoog wonderbaarlijk snel. Op die weg was het voor mij ontzettend helend te ervaren dat er nog steeds mensen om me heen stonden die om mij gaven en van mij hielden, ook al was ik zelf vervuld van negatieve oordelen over mezelf. Ik herinner me als keerpunt dat ik op een gegeven moment gewoon weer zin had om te leven, niet om een bepaalde reden, maar omdat het leven zelf in mij weer begon te stromen. Het was een moment van gratie en genade. Ik richtte me op en kon weer ontvangen. Het ontroerde mij diep te ervaren hoe mensen mij zagen, los van mijn spirituele werk, en dit leerde mij dat ik gerust “niets” mocht zijn, dat “niets” genoeg is en eigenlijk heel veel, namelijk: jezelf zijn, zonder je te identificeren met een bepaalde rol of functie die je gewend bent te vervullen.

Mijn “nacht van de ziel” heeft mijn bewustzijn verdiept en verbreed. Ook heeft het mijn interesse gewekt in diepgaande transformatieprocessen die vaak gepaard gaan met angst, twijfel, en controle loslaten. In de bijeenkomsten en workshops die wij de komende tijd gaan geven, staat dan ook het thema van de nacht van de ziel centraal. Het is onze hoop om mensen die zelf verwikkeld zijn in een diep veranderingsproces een spiritueel perspectief aan te reiken dat vertrouwen en bemoediging geeft.


Bijeenkomst met channeling op zondag 5 juni in Driebergen

"Licht in de duisternis"

Anders omgaan met angst en negativiteit in jezelf en anderen

In deze gechannelde lezing zal Pamela spreken over het thema: hoe gaan we om met de donkere kanten in onszelf, zoals angst, somberheid, woede of verdriet. Vaak treden deze donkere kanten juist naar voren als we trachten innerlijk te groeien en ons bewustzijn te verruimen.

We zijn geneigd de negatieve emoties in onszelf te onderdrukken, te bestrijden of ervoor te vluchten. In de lezing wordt benadrukt dat het belangrijk is ons liefdevol toe te buigen naar onze angst en negatieve emoties en deze niet te veroordelen. Juist in het open ontvangen van wat duister is, kunnen we onszelf op dieper niveau leren kennen en verloren delen van onze ziel weer thuis brengen. Naast de vraag hoe we dit kunnen doen in relatie tot onszelf, wordt ook ingegaan op de vraag hoe je het beste kunt omgaan met negativiteit in anderen (op je werk, in je relatie, met vrienden).

In deze lezing verbindt Pamela zich met de christusenergie en spreekt zij een boodschap uit die ze vanuit die bron ontvangt. Na de channeling is er gelegenheid tot vragen stellen. Je ontvangt dan een gechanneld antwoord.

Voor wie is deze bijeenkomst geschikt?

De lezing is bedoeld voor mensen die ernaar verlangen te leven vanuit innerlijke bezieling en open staan voor een bewuste omgang met angst en negativiteit. Voor mensen die een spirituele transformatie doormaken en de betekenis daarvan van binnenuit willen begrijpen. De lezing is verder interessant voor iedereen die geboeid is door spiritualiteit, innerlijke groei, nieuwetijdsdenken en de christusenergie.

Programma

De bijeenkomst zal beginnen met een korte geleide meditatie door Gerrit, daarna volgt de channeling door Pamela. Na de pauze is er ruim gelegenheid tot vragen stellen. Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid om gesigneerde boeken te kopen.

Tijdens de bijeenkomst zal er voorafgaand aan de channeling en tijdens de pauze gezongen worden door Mieke Wissink, een zangeres die ons hart heeft veroverd met haar zuivere, liefdevolle stem. Voor meer info over haar werk zie www.energiespiegel.net

Wanneer?

Datum: zondagmiddag 5 juni 2011
Tijdstip: 14u tot 17u (zaal open om 13 uur)

Waar?

Locatie: Congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen.

Zie www.antropia.nl voor routebeschrijving.

NB: Je kunt bij Antropia voordelige trein-tickets bestellen.
Op de website vermelden ze:
Antropia, Cultuur- en Congrescentrum ligt in het midden van Nederland naast NS station Driebergen/Zeist en is hierdoor uitstekend bereikbaar per trein. Wij willen bezoekers graag stimuleren om met de trein te komen en hebben om die reden een speciaal contract met de NS afgesloten. Dankzij deze samenwerking kunnen wij u retourtickets tegen een gereduceerd tarief aanbieden. Voor slechts €16,75 kunnen wij een retourticket toesturen, ongeacht vanuit welke plaats in Nederland u ons wilt komen bezoeken. Lees voor meer info & bestelwijze verder op www.antropia.nl

Het is mogelijk om bij Antropia vanaf 17u van een dinerbuffet te genieten met biologische gerechten. Op de website staat meer info; het is aanbevolen van te voren te reserveren. Deze optie staat los van de bijeenkomst die wij organiseren en vermelden wij hier slechts ter informatie.

Vergoeding bijeenkomst: 20 euro

Aanmelden: door een e-mail te sturen naar elise.tewoerd768@gmail.com

Je ontvangt een bevestigingsmail waarna je de vergoeding van € 20,00 x aantal personen kunt overmaken op ING-bankrekeningnummer 3582759 t.n.v. E. te Woerd te Bunnik o.v.v. 5 juni Driebergen + namen van de deelnemers.

Als je vanuit het buitenland betaalt via bankoverschrijving, heb je ook de volgende gegevens nodig:
IBAN: NL73INGB0003582759
BIC: INGBNL2A

Voor info over de inschrijving kunnen je Elise ook bellen op 030-6567851


Begeleidingstraject “Nacht van de ziel”

Je weg vinden in tijden van grote verandering

Het leven brengt je soms in situaties die je uitdagen al het vertrouwde los te laten en je over te geven aan veranderingen die je met het verstand en de wil niet kunt overzien of beheersen. Een crisis in de vorm van ziekte, ontslag, een relatiebreuk of de dood van een geliefde, kan het begin zijn van zo’n veranderingsproces. Wat de aanleiding ook is, diepe veranderingsprocessen roepen veel angst en onzekerheid op. Omdat al het bekende je ontvalt, lijk je de bodem onder je voeten te verliezen.

De bedoeling van dit traject is je in contact te brengen met de wijsheid van je ziel, je innerlijk weten. Terwijl je als aards persoon je radeloos en wanhopig kunt voelen doordat het leven je confronteert met verlies of een sprong in het diepe, is er vanuit je ziel een innerlijk weten ‘dat het goed is’. Door in contact te komen met dit weten, kan er vertrouwen en inzicht groeien in het proces waarin je je bevindt. Er kan een nieuw perspectief ontstaan op de ‘nacht van de ziel’. Je kunt gaan ervaren dat deze nacht de voorbode is van een nieuwe morgen, die veel moois en goeds te brengen heeft.

Voor wie?

Dit begeleidingstraject is geschikt voor jou:

-

Wanneer je je bevindt in een diepgaand proces van verandering, en je vaak het gevoel hebt het overzicht te verliezen en de betekenis van het geheel niet meer te snappen.

-

Wanneer je gevoelens van twijfel, angst, verdriet en gepieker ervaart waardoor je je niet kunt overgeven aan de veranderingen in je leven.

-

Wanneer je het gevoel hebt het contact te verliezen met de stem van je hart en je intuïtie, terwijl je wel open staat voor het idee dat er een ziel is en dat er een spirituele betekenis ligt achter de gebeurtenissen die je overkomen.

-

Wanneer je ernaar verlangt het veranderingsproces soepeler te laten verlopen en met meer vertrouwen en overgave te leven.

Wat gaan we doen?

Het traject bestaat uit vier workshops, verspreid over vier maanden. In elke workshop verzorgt Gerrit een geleide meditatie en doet Pamela een channeling die wordt gevolgd door een vraag- en antwoord ronde (waarin je een persoonlijke vraag kunt stellen waarop je een gechanneld antwoord ontvangt).

Doordat we met een kleine groep mensen van maximaal acht personen werken, is er genoeg ruimte voor ieders persoonlijke vragen en inbreng.

Praktische info

Data:

Groep 1 – vrijdagen 9 september, 7 oktober,  4 november, 9 december
Groep 2 – vrijdagen 23 september, 21 oktober, 18 november, 16 december

Tijdstip: 10.30u – 13.30u (s.v.p. zelf lunch meebrengen, koffie en kruidenthee zijn aanwezig)

Plaats: Wilhelminapark 130, 5041EH Tilburg (zie routebeschrijving op www.pamela-kribbe.nl in het linkermenu).

Na afloop van elke workshop ontvang je de geluidsopnames van de meditatie, channeling en de vragen en antwoorden via e-mail.

Kosten

De kosten voor het traject van vier workshops bedragen 275 euro (incl. BTW).

Graag ontvangen we de betaling minimaal twee weken van te voren op rekeningnummer 2890282 t.n.v. P.R. Kribbe en/of G. Gielen in Tilburg onder vermelding van “Nacht van de ziel”.
Bij betaling vanuit het buitenland heb je onze IBAN en BIC code nodig:
IBAN: NL08 INGB 0002890282
BIC: INGBNL2A

Je kunt altijd een factuur ontvangen als je erom vraagt.

Het is mogelijk in twee termijnen te betalen, eerste termijn 150 euro en tweede termijn 125 euro.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden door te mailen naar info@gerrit-gielen.nl
 

Begeleidingstraject “Heelwording door integratie van vorige levens”

Dit traject wordt opnieuw gegeven door Gerrit op de vrijdagen 27 mei, 10 juni en 24 juni. Er is nog één plaats beschikbaar.

Voor meer info over het traject zie www.gerrit-gielen.nl
Aanmelding kan per e-mail op info@gerrit-gielen.nl

We wensen je een heerlijke zomer toe.

Lieve groet,

Pamela en Gerrit

www.pamela-kribbe.nl

www.gerrit-gielen.nl

www.jeshua.net (Engelstalig)

Lijn in regenboogkleuren