Nieuwsbrief mei 2014
- Reis naar Taiwan, een kort verslag

- Tweedaagse workshop Lichtwerker zijn in de wereld, 22 juni en 6 juli in Tilburg

- Gesprekken met Jeshua nu ook als E-boek verkrijgbaar & restant oude druk in de aanbieding

- Nieuw artikel van Pamela: Over aura's, chakra's en auralezen

- Tweedaagse workshop Kiemen zaaien voor de Nieuwe Aarde, 30 juli en 1 aug. in Zuid-Frankrijk


 

Reis naar Taiwan

We zijn net teruggekeerd van een intensieve maar prachtige reis naar Taiwan. We hebben daar verschillende workshops gegeven aan ons Taiwanese publiek. Het was een wonderbaarlijke ervaring om zo ver van huis gelijkgestemden te ontmoeten die enorm geïnteresseerd zijn in thema's als hooggevoeligheid, lichtwerker zijn en de overgang naar een hartgedragen bewustzijn. Er waren veel jonge mensen aanwezig, en het was duidelijk dat zij worstelen met een maatschappij waarin (soms beklemmende) familiebanden en groepsbewustzijn nog een grote rol spelen. Daarbinnen je eigen weg te gaan, te durven luisteren naar de stem van je hart, is een grote opgave. Wat ons ook opviel was de sterke belangstelling voor anders omgaan met de aarde. Veel mensen waren erg bezorgd en vroegen zich af hoe ze een steentje konden bijdragen aan het herstel van evenwicht in de natuur. Een brandende vraag als je door de gigantische, drukke en dichtbevolkte steden van Taiwan en China loopt. Daarbij vergeleken is Amsterdam een schattig, loom dorpje.

Vorig jaar hebben wij Shanghai bezocht, en daar heb ik in een vorige nieuwsbrief verslag van gedaan. Ik vertelde toen hoezeer ik zelf uit evenwicht raakte van de energie van zo'n stad, met allerlei fysieke ongemakken van dien. Deze keer ging dat gelukkig beter, hoewel ik aankwam met knallende hoofdpijn en misselijkheid. Dat duurde enkele dagen en had voor mijn gevoel vooral te maken met de lange vlucht (12 uur). Toen ik me later verdiepte in die hoofdpijn, die vooral op mijn voorhoofd drukte, kreeg ik het gevoel dat ik ook iets oppikte van de energie van het land zelf. Taiwan is een eiland en er heerst een heel diepe en geaarde vrouwelijke energie. Het land is omgeven door water en het klimaat is subtropisch en tropisch; het is er overweldigend groen, vochtig en warm. Ik voelde dat het land een sterke verbinding had met het hart van moeder Aarde en begon beelden van grote walvissen te zien, die daar ook daadwerkelijk leven. Tegelijk voelde ik de jachtige, ongeaarde energie van de snel groeiende economie en industrie, en die twee energieën waren zo totaal verschillend, dat ik het gevoel kreeg dat er iets uiteen gescheurd werd in de energie van het land. Ik voelde verdriet in me opkomen om het teloorgaan van die mooie natuur en de walvissen, maar tegelijk was er de geruststellende stem van moeder Aarde, die zei dat wat vernietigd wordt door mensenhand in andere sferen blijft voortbestaan; de mens is niet in staat de ziel van de natuur, de bomen, planten en dieren, te vernietigen. Niettemin is het teloorgaan van de natuur op aarde natuurlijk een enorme verarming van het leefklimaat. In dit licht was het een troost om zoveel jonge, bewuste en gevoelige mensen tegen te komen op onze workshops. Hieronder enkele foto's!


 

Tweedaagse workshop "Lichtwerker zijn in de wereld" op zondag 22 juni en zondag 6 juli in Tilburg

In deze tweedaagse workshop, die plaatsvindt op twee zondagen (met 2 weken ertussen) wordt je uitgenodigd te onderzoeken wat het voor jou betekent lichtwerker te zijn in de wereld van vandaag. Lichtwerker zijn betekent dat je een diep verlangen hebt naar bewustzijnsgroei, naar contact maken met je ziel en leven vanuit je hart.
Je wordt geïnspireerd door het ideaal van een Nieuwe Aarde, waarop mensen in harmonie met elkaar en met de natuur leven. Dit verlangen en dit ideaal onderscheiden je van de maatschappij, voor zover die nog wordt aangedreven door macht, angst en competitie. Lichtwerker zijn maakt dat je je ánders voelt; vaak ook eenzaam en soms wanhopig, omdat je je niet kan vinden in de bestaande orde. Als je nog niet met gelijkgestemden in aanraking bent gekomen, kan dit je erg doen twijfelen aan wie je bent en of je welkom bent op aarde.

DAG I            Lichtwerker zijn

In deze workshop wordt het "anders zijn" van lichtwerkers diepgaand onderzocht en doorvoeld. Op deze eerste dag gaan we kijken naar thema's als: je (niet) thuis voelen op aarde, eenzaamheid, hooggevoeligheid, heimwee naar "boven", contact maken met je hart, en voelen welke inspiratie er leeft in jouw ziel. Het waarderen van wie je bent, met name in je anders zijn, is een fundamentele stap die je toeleidt naar de volgende stap: ontdekken wat jouw unieke bijdrage is aan de wereld van vandaag. 

We onderzoeken deze thema's via geleide meditaties (Gerrit), channelings (Pamela), gesprek en een vragen en antwoorden ronde.

Het doel is je anders zijn volledig te omarmen, om liefde voor jezelf te ervaren en inzicht te krijgen in jouw drijfveren en hartsverlangens.

DAG II           In de wereld zijn

Op de tweede dag gaan we onderzoeken hoe je als lichtwerker in de wereld kunt staan en je daar kunt manifesteren vanuit je hart. In de channelings die wij van Jeshua ontvangen, benadrukt hij altijd sterk dat het nu de tijd is voor lichtwerkers om zichtbaar te worden, zich niet langer te verbergen en hun licht te laten stralen in de wereld. Maar hoe doe je dat, hoe ga je om met angst en onzekerheid die je terughouden? Of misschien heb je juist een grote passie en dadendrang die regelmatig afketsten op de weerbarstige realiteit waardoor je teleurgesteld en verbitterd raakt. Hoe vind je balans en hoe weet je wat jouw plek ("sweet spot") is in de wereld?

Een bekende uitspraak van Jeshua luidt "'Wees in de wereld maar niet van de wereld". Hoe kun je in de wereld staan zonder gegrepen te worden door de energieën van angst, controle en competitie die daar lang hebben gedomineerd? Wat is jouw natuurlijke verhouding tot de wereld? Deze vragen staan centraal op de tweede dag.  

We onderzoeken deze thema's via geleide meditaties (Gerrit), channelings (Pamela), gesprek en een vragen en antwoorden ronde

Het doel is jouw unieke weg op aarde te begrijpen en je ervan bewust te worden hoe jouw ziel zich wil manifesteren in het dagelijks leven.

Voor wie?

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor mensen die zich herkennen in het lichtwerker zijn, die zichzelf in dit opzicht dieper willen begrijpen en die ernaar verlangen hun licht (nog meer) in de wereld te zetten.

Hoe weet je of je een 'lichtwerker' bent?

Plaats: de workshop wordt gehouden in de sfeervolle ruimte Oase van spirituele boekhandel Pleiade in het centrum van Tilburg, op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Pleïade winkel & bio café
Nieuwlandstraat 36
5038 SP Tilburg
013 - 536 12 86

info@pleiadetilburg.nl

www.pleiadetilburg.nl (op de site staat een Routekaartje)

Als je met de auto komt, kun je het beste parkeren in de parkeergarage Schouwburg: Louis Bouwmeesterplein 2 (Tilburg).

Tijdstip: zondag 22 juni en zondag 6 juli, beide dagen van 10.30u tot 16.30u. Ruimte is geopend vanaf 10u. Tussen 13u en 14u is er een vegetarische lunch die bestaat uit zuurdesembrood, salade en soep.

Aantal deelnemers: max. 18 (iedere deelnemer kan tijdens de workshop eenmaal een persoonlijke vraag stellen waarop je een gechanneld antwoord ontvangt).

Kosten: 220 euro (inclusief lunches, koffie en kruidenthee, geluidsopnames, 21% BTW), uiterlijk 2 weken van te voren over te maken op op rekeningnummer NL08 INGB 0002 8902 82 t.n.v. P R Kribbe en/of Hr G Gielen o.v.v. "workshop Lichtwerker".

Aanmelding: per e-mail op info@gerrit-gielen.nl  


 

Gesprekken met Jeshua nu ook als E-boek verkrijgbaar

Het boek Gesprekken met Jeshua is onlangs in de vierde druk verschenen bij onze uitgever Altamira. Het is nu ook als E-boek verkrijgbaar!

Restant oude druk in de aanbieding

Er zijn nog enkele tientallen exemplaren over van de derde druk, die qua jasje verschillend maar qua inhoud hetzelfde is als de nieuwe herdruk. Deze exemplaren mogen we nu voor een lagere prijs aanbieden. Je kunt Gesprekken met Jeshua 3e druk bij ons per post bestellen voor 12 euro (plus 2,50 verzendkosten) en het boek desgewenst laten signeren. 

Bestellen kan per e-mail op info@gerrit-gielen.nl Vermeld alsjeblieft je naam en adres, geef aan of je het gesigneerd wil hebben, en maak je bijdrage over op rekeningnummer NL08 INGB 0002 8902 82 t.n.v. P R Kribbe en/of Hr G Gielen o.v.v. je naam en "boek Jeshua". Na ontvangst van je betaling sturen we het boek direct op.


 

Nieuw artikel van Pamela: Over aura's, chakra's en auralezen

Er staat een nieuw artikel van Pamela op de website over de aura, dat eerder is verschenen in het tijdschrift Verwachting. Het artikel beschrijft ons energieveld en de daarin werkzame chakra's en het gaat in op wat er gebeurt tijdens auralezen.

Ieder mens wordt omgeven door een energieveld, dat niet waar te nemen is met onze zintuiglijke ogen. Je zou kunnen zeggen dat dit energieveld, de aura, gemaakt is van heel subtiele materie. Deze subtiele materie, die door auralezers meestal wordt waargenomen als een palet van kleuren, bevat veel informatie over onze innerlijke gesteldheid. Over onze gemoedstoestanden, onze talenten en onze psychische blokkades.

Zie www.pamela-kribbe.nl in het linkermenu onder het kopje Artikelen.


 

Tweedaagse workshop in Katharenland, Frankrijk, woensdag 30 juli en vrijdag 1 augustus 2014


Eind juli/begin augustus gaan we een tweedaagse workshop doen in Zuid-Frankijk, in de prachtige streek van de Ariège en Aude. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De workshop heeft als doel "kiemen te zaaien voor de Nieuwe Aarde" en wordt gehouden op het sfeervolle centrum La Borde Blanque.

Kiemen zaaien voor de Nieuwe Aarde

DAG I    De Nieuwe Aarde in jezelf ontvangen

De Nieuwe Aarde verwijst naar een samenleving die is gebaseerd op een hartgedragen bewustzijn en op harmonie met de natuur. Om deze werkelijkheid gestalte te geven is het nodig dat ieder van ons zijn of haar "natuurlijke plek" vindt, dat wil zeggen: doen wat je oprecht inspireert en zijn die je van binnenuit bent. Op deze eerste dag onderzoeken we wat het voor jou betekent te leven vanuit je ziel, vanuit je ware natuur. Wat vervult jou en wat is jouw unieke bijdrage aan de Nieuwe Aarde? Door de invloeden van angsten en oordelen kan je zicht hierop versluierd zijn geraakt. Via channeling, geleide meditatie en gesprek gaan we op zoek naar de kern van jouw bezieling hier op aarde. 

DAG II    De Nieuwe Aarde met anderen delen

De Nieuwe Aarde is een samenleving van mensen die geïnspireerd zijn door de waarden van het hart. Hoe ziet zo'n samenleving eruit? Hoe creëer je samenwerkingsverbanden die niet gebaseerd zijn op macht en afhankelijkheid, maar op gelijkwaardigheid? Op deze tweede dag gaan we onderzoeken hoe je de idealen van je hart gestalte kunt geven hier en nu op aarde, in relatie met andere mensen. Er is aandacht voor de valkuilen die er liggen op het gebied van relaties, zowel privé als professioneel. Ook gaan we in op het grote belang van aarding en goed bij jezelf blijven. Via channeling, geleide meditatie en gesprek onderzoeken we hoe je op een geaarde manier vorm kunt geven aan jouw diepste inspiratie. Zo zaaien we kiemen voor de Nieuwe Aarde.

Waar en wanneer

De workshop wordt gehouden aan het Meer van Montbel, op het landgoed La Borde Blanque bij het dorp Leran, in Katharenland. Het ligt hemelsbreed ongeveer 50 km ten zuidwesten van Carcasonne en 50 km noordelijk van de Pyreneeën. De website van het centrum is www.bordeblanque.com

De workshopdagen vallen op woensdag 30 juli en vrijdag 1 augustus. De workshops starten om 10.00u en eindigen om 16.30u.

Op La Borde Blanque kan alleen op dinsdag 29 juli vanaf 15.00 aangekomen worden.

Het vertrek is daarentegen variabel: daarvoor kan iedere dag gekozen worden tussen zaterdag 2 en zaterdag 9 augustus.

Dagbesteding

Buiten de workshopdagen is er de mogelijkheid te wandelen en te fietsen in de mooie en rustige omgeving, te zwemmen en te zonnen bij het meer, of bijzondere plaatsen in de omgeving te bezoeken, zoals:
- de middeleeuwse vestingstad Carcassonne;
- het middeleeuwse marktstadje Mirepoix;
- het kerkje van Rennes le Chateaux en de grot van Maria Magdalena;
- de vesting op de Montségur, waar de laatste Katharen zich verdedigden;
- het mysterieuze 'Groene Labyrinth';
- de machtige en prachtige Pyreneeën.

Er wordt van uitgegaan dat buiten de workshopdagen ieder zelf bepaalt wat hij/zij doet. Er is informatie beschikbaar over deze en nog veel meer mogelijkheden, maar of daarvan gebruik wordt gemaakt en met wie daarheen gegaan wordt, dat bepaalt ieder zelf. Wel wordt geïnventariseerd wat de wensen zijn en wordt een overzicht gegeven van die inventarisatie, zodat deelnemers weten wie dezelfde wensen hebben en er eventueel gemeenschappelijk erheen gereisd kan worden. Deze inventarisatie vindt aan het eind van de eerste cursusdag plaats.

Accommodatie en maaltijden

Het ontbijt en de avondmaaltijd kunnen op La Borde Blanque genoten worden, maar ook elders. Dat kan per dag wisselen. Tenminste 2 dagen tevoren moet dit opgegeven worden.
Tijdens de twee workshopdagen wordt gemeenschappelijk de lunch genoten.
De kosten hiervoor zijn verwerkt in de deelnemersprijs.
De overige kosten in euro's per persoon zijn:
- ontbijt: 5
- avondmaaltijd (3 gangen): 20
- overnachting in 2-persoonskamer met douche en toilet: 40
- idem met douche en toilet gedeeld met één andere kamer: 35
- kamer met douche en toilet voor één persoon alleen: 55.

Ontbijt en avondmaaltijd kunnen vegetarisch zijn. Dit graag bij de opgave vermelden, evenals andere dieetwensen.
Er kan overnacht worden in of bij La Borde Blanque, maar men kan ook zelf de overnachtingen regelen. Deze workshop valt midden in de zomervakantie en daarom is het mogelijk dat die gecombineerd wordt met een vakantie elders in Zuid-Europa.

Aantal deelnemers: min. 10 - max. 32 personen (iedere deelnemer heeft tijdens de workshop de gelegenheid een vraag te stellen en daarop een gechanneld antwoord te ontvangen).

De reismogelijkheden

1. Per auto. Alleen, of samen met andere deelnemers.
2. Per vliegtuig. De goedkoopste en snelste verbinding is die van Eindhoven of Charleroi naar Carcassonne, via Ryanair. De prijs voor de vlucht op 29/7 is 37 euro, maar kan later duurder worden. Ook kan met KLM 3 x per dag naar Toulouse gevlogen worden, vanuit Schiphol.
3. Per trein. Via overstap in Brussel of Parijs naar Narbonne/Carcassonne.
Meer info: www.treinreiswinkel.nl

Bij aankomst in Carcassonne kan (samen met anderen) een huurauto of transfer geregeld worden. Een transfer-taxi voor max. 4 personen kost 90 euro, een busje voor max. 9 personen 120 euro.
Voor degenen die samen de reis, een kamer, een huurauto of transfer willen regelen maken we het mogelijk met elkaar in verbinding te komen. Diegenen ontvangen tegelijk met de bevestiging van deelname hiervoor een invulformulier.

Kosten

165 euro (dit is de prijs voor de tweedaagse workshop inclusief twee uitgebreide vegetarische lunches, inclusief BTW en inclusief de geluidsbestanden van de channelings en meditaties die je achteraf per e-mail ontvangt)

Aanmelding, betaling en informatie

Opgave voor de workshop graag op info@gerrit-gielen.nl. Na bevestiging van onze kant dat er nog plaats is, kun je de accommodatie en evt. de vliegreis regelen. Betaling van de bijdrage voor de workshop, t.w. 165 euro, graag op rekening nummer NL08 INGB 0002 8902 82 tnv P R Kribbe en/of Hr G Gielen tenminste 6 weken voor aanvang van de workshop

Voor vragen over, en het regelen van, de accommodatie en de maaltijden, kun je contact opnemen met Pieter Hiemstra van La Borde Blanque:

info@bordeblanque.com

of bellen: 0033 - (0) - 09 84 34 82 43
0033 - (0) - 78 15 87 6 55
0033 - (0) - 69 56 44 1 81

Voor vragen over overige praktische aspecten, zoals het delen van de reis, een huurauto of een taxi van/naar het vliegveld, kun je mailen naar Bonnie Nijboer en Wim van Gelder: b.nijboer@quicknet.nl

We wensen je een heerlijke zomer toe!

Warme groet,

Gerrit en Pamela

 

www.pamela-kribbe.nl

www.gerrit-gielen.nl

www.jeshua.net (Engelstalig)
 


De boeken van Pamela Kribbe