Nieuwsbrief mei 2017


Beste lezer,

Graag brengen we je op de hoogte van nieuw materiaal op onze website en van nieuw geplande activiteiten.

- Twee nieuwe channelings

- Lezing “Maria Magdalena over de liefde”

- Workshop Gerrit in Frankrijk (16-18 juni) “Healing the past to free the present”

- Reis door Israel “In de voetsporen van Maria Magdalena”


 

Twee nieuwe channelings

Onlangs ben ik (Pamela) voor het eerst in Egypte geweest en ik was getroffen en ontroerd door de verfijnde energie in de oude tempels. Dit verbaasde me enigszins omdat ik altijd een soort weerstand voelde tegen de oude Egyptische cultuur en deze associeerde met misbruik van het derde oog en machtsmanipulaties. Ik ontving verschillende channelings gedurende de reis en een daarvan is nu verschenen op de website.

Daarnaast vind je een nieuwe channeling van Maria Magdalena over het belang van aanwezig zijn in je buik en het omarmen van je aardse, emotionele natuur.

Beide channelings zijn beschikbaar als tekst en als geluidsbestand.


Leven, bewustzijn en de erfenis van het oude Egypte

Audio

"In het oude Egypte was er een enorme kennis van de innerlijke wereld en de verbinding tussen het aardse en dat wat voorbij het aardse ligt. De energie van helderziendheid en het derde oog was veel meer gemeengoed dan het nu is. Het was normaal om die energie te gebruiken in hele dagelijkse dingen: in het bestuur, de politiek en de economie. De energie van het spirituele – zoals dat toen werd opgevat – was deel van het dagelijkse bestaan. Er was dus een hoog ontwikkeld besef van de realiteit van andere krachten, niet louter de materiële, fysieke wetten maar de innerlijke wetmatigheden. Er was een grote verfijning bereikt op esoterisch gebied. Tegelijk was er in die tijd ook veel disbalans als het gaat om de gelijkwaardigheid tussen mensen en de verdeling van macht en middelen."

Voor de gehele tekst, zie www.pamela-kribbe.nl onder “Nieuw” of in het linkermenu in de serie “Ochtenden met Jeshua”.

De boosheid in je buik

Audio


"Het bewust bewonen van je buik is essentieel. Je dient je buik en alles wat daarin leeft te respecteren en serieus te nemen als een gelijkwaardige partner van je hart, van je ziel. Als je dat niet doet, raakt je buik leeg en onbewoond. En als je dan probeert vanuit het hart te leven, dan mis je de aansluiting met deze werkelijkheid en alle energieën die hier aanwezig zijn. Je mist een essentieel instrument: je aardse persoonlijkheid en je emotionele natuur."

Voor de gehele tekst, zie www.pamela-kribbe.nl onder “Nieuw” of in het linkermenu in de serie “Maria Magdalena”.


 

Lezing “Maria Magdalena over de liefde”

Tot mijn vreugde is onlangs de tweede druk verschenen van mijn nieuwste boek “De Verboden Vrouw Spreekt – Maria Magdalena over de liefde”. In het boek staan thema’s centraal als de relatie tussen mannelijke en vrouwelijke energie, de emotionele wonden in beide seksen en de mogelijkheid voor groei en bewustwording op het gebied van relaties en seksualiteit.

In juni en oktober zal ik een (gechannelde) lezing geven over deze onderwerpen, in respectievelijk Alkmaar en Oisterwijk (nabij Tilburg).

Voor meer informatie of aanmelden, klik op de links:

Alkmaar, 25 juni 2017

Oisterwijk, 22 oktober 2017Workshop Gerrit in Frankrijk (16-18 juni)“Healing the past to free the present”

In het weekend van 16-18 juni geeft Gerrit een workshop in Zuid-Frankrijk (Dordogne/Corrèze) over het integreren en helen van vorige levens. Dit is een workshop voor een internationaal gezelschap, die door Gerrit in het Engels wordt gegeven en door een tolk in het Frans wordt vertaald. Heb je belangstelling, neem hier een kijkje; de info is ook beschikbaar op onze Engelse site www.jeshua.net en Franse site (www.jeshua.net/fr )

Meer info over Gerrit op zijn website: www.gerrit-gielen.nl 

Reis door Israel “In de voetsporen van Maria Magdalena”

Dit najaar organiseer ik samen met Annelies de Moet een reis door Israël en Palestina (van 5 t/m 13 november 2017). We bezoeken bekende plekken die verbonden zijn met de christusenergie en ik zal drie workshops geven waarin de heelwording van de mannelijke en vrouwelijke energie centraal staat. Het verheugt me enorm het land van Jeshua en Maria Magdalena te gaan zien en voelen. Hieronder vind je meer informatie over de reis.

De reis start op 5 november bij het meer van Tiberias. Daar verblijven we 4 nachten. Naast twee workshops is er ruimte om Magdala te bezoeken, Nazareth en Kapernaum, de plaats waar Jeshua jaren heeft gewoond.
Op 9 november gaan we naar de Dode Zee vallei, waar we zullen verblijven in Jericho, de oudste stad op aarde. Hier zal de derde workshop gehouden worden. En is er ruimte om de Dode Zee te bezoeken, Qumran, de plaats van de Esseense gemeenschap waar de Dode Zee rollen gevonden zijn.
Op 12 november reizen we dan door naar Jeruzalem waar we door de oude stad met haar krachtplekken zullen dwalen en laatste nacht verblijven.
Tijdens de reis door het ‘beloofde land’ zal Pamela Kribbe driet workshops verzorgen.

Israël is de geboortegrond van de bekendste drager van de Christusenergie: Jeshua-ben-Jozef. Overal zijn de sporen van zijn aanwezigheid nog zichtbaar en voelbaar in dit gebied. Jeshua stond echter niet alleen in zijn rol als vertegenwoordiger van een nieuw bewustzijn. Hij werd omgeven door gelijkgestemden, waaronder Maria Magdalena, de "discipel der discipelen". Haar rol raakte door de geschiedenis heen echter zodanig vertekend, dat we nog steeds niet snappen waar zij voor stond.

In haar - in oktober 2016 verschenen - boek De Verboden Vrouw Spreekt laat Pamela Kribbe via channeling Maria Magdalena aan het woord. Het boek gaat over liefde, relaties, innerlijke groei en de strijd tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie. Maria Magdalena wijst op het belang van een verbinding tussen hart en buik, voor zowel mannen als vrouwen. Bij mannen is er sprake van een wond in het hart; zij zijn ontmoedigd om hun gevoel en intuïtie te laten spreken, vanwege een onnatuurlijke nadruk in de traditie op mentale controle en "sterk zijn". Bij vrouwen is er een energetische wond in de buik; zij ontberen een diep gevoel van eigenwaarde en ruimte mogen innemen, omdat vrouwelijkheid werd losgekoppeld van autonomie en daadkracht.

In de workshops gaan we ons bezighouden met het helen van deze oude wonden. Daarbij gaan we ervan uit dat ieder van ons vooral een ziel is, die beide energieën, het mannelijke en vrouwelijke, in zich meedraagt. Het creëren van harmonie tussen beide energieën in onszelf is een van de belangrijkste manieren om gelukkige relaties en vervullend werk aan te trekken.

Drie workshops: Heling van de vrouwelijke en mannelijke energie in onszelf

In De Verboden Vrouw Spreekt vertelt Maria Magdalena dat zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie zich op twee verschillende niveaus kunnen manifesteren: op ego niveau en op hart niveau. Op ego niveau worden beide energieën geleid door angst en machtsbehoefte, op hartsniveau zijn ze gebaseerd op liefde en wijsheid. Meestal zijn in ons beide niveaus werkzaam en vraagt het om toewijding en bewustzijnstransformatie om de overgang naar het volwassen hartsniveau te maken. De workshops willen hiertoe bijdragen via channeling, vragen en antwoorden en uitwisseling van ervaringen.

DAG 1. De vrouwelijke energie: van ego naar hart
Als je last hebt van de vrouwelijke wond in jezelf, heb je te maken met symptomen als: teveel geven, gevoel van onwaardigheid of diepe onzekerheid, hooggevoeligheid die je uitput en grenzeloosheid in relaties. Hoe kun je de kern van deze wond in jezelf begrijpen en op welke manier kun je die helen?

DAG 2. De mannelijke energie: van ego naar hart
Als je vooral te maken hebt met de mannelijke wond, heb je last van: teveel in je hoofd zitten, moeite met voelen, innerlijke leegte of eenzaamheid, bindingsangst, controledwang. Wat is de essentie van deze wond in je en hoe kun je die helen?

DAG 3. Mannelijk en vrouwelijk in evenwicht
Hoewel vrouwen in het algemeen meer last hebben van de vrouwelijke wond en mannen van de mannelijke, kun je sporen van beide in jezelf aantreffen. Uiteindelijk zijn we een ziel en hebben we levens geleid als man én vrouw. De sleutel tot heelwording en transformatie van ego naar hart is het vinden van evenwicht tussen beide energieën in jezelf, zodat er een inspirerend samenspel ontstaat. Dit wordt dan geleidelijk aan gespiegeld door je relaties en werkomgeving. Op de laatste workshopdag staat het harmoniseren van mannelijk en vrouwelijk in jezelf centraal.

Elke workshop begint met een channeling. Na afloop van elke channeling is er een vraag- en antwoordronde, waarin iedere deelnemer gedurende de week een keer een persoonlijke vraag kan inbrengen, waarop je een gechanneld antwoord ontvangt.
Alles wordt opgenomen en de geluidsbestanden ontvang je na afloop van de reis via e-mail.

De workshops zijn verweven in de reis, waardoor de uiterlijke reis de innerlijke reis bekrachtigt. En omgekeerd.

Het programma

strand bij het hotel aan het meer van Tiberias
strand bij het hotel aan het meer van Tiberias

We starten op 5 november met het diner in een hotel aan het meer van Tiberias, dichtbij Magdala, de geboorteplaats van Maria Magdalena. We verblijven hier vier nachten. Pamela zal twee workshops verzorgen en er is ruimte voor het bezoeken van Magdala, Nazareth en Kapernaum, de plaats waar Jeshua jaren heeft gewoond.


 
 Women Atrium in Magdala

Op 9 november gaan we naar de Dode Zee vallei, waar we zullen verblijven in Jericho, de oudste stad op aarde. Het is een vreedzaam woestijnstadje op de Westbank, gelegen op meer dan 300 m. onder de zeespiegel. Hier zal de derde workshop gehouden worden. En is er ruimte om de Dode Zee te bezoeken, Qumran, de plaats van de Esseense gemeenschap waar de Dode Zee rollen gevonden zijn. Ook is er ruimte voor een wandeling door de Wadi Quelt, de oude weg van Jericho naar Jeruzalem, het bezoeken van de Bron van Elisa en de Mount of Temptation.


 
 De Woestijn bij Qumran


 Mount of Temptation – Jericho

Op 12 november gaan we naar Jeruzalem en bezoeken daar de oude stad met haar bijzondere plekken. De ochtend van 13 november ronden we voor de lunch af.


 Maria Magdalenakerk op de Olijfberg in Jeruzalem


Dome of the Rock – Tempelplein Jeruzalem

We reizen met een kleine groep (maximaal 15 deelnemers) en hebben een inspirerend en rustig programma, zodat er genoeg tijd is voor integratie.
Er is ruimte voor gezamenlijk en alleen zijn.

De kosten

De kosten voor de reis zijn € 1435,- .
Dit is op basis van een tweepersoonskamer, inclusief alle maaltijden, drie workshops van Pamela, vervoer van het meer van Tiberias naar Jericho en Jeruzalem en begeleiding.
De kosten voor de vliegreis, vervoer van en naar het vliegveld en excursies zijn niet inbegrepen.
Toeslag voor een eenpersoonskamer is € 260,-

Voor de vlucht: Transavia vliegt in november vanaf Amsterdam en Eindhoven rechtstreeks op Tel Aviv.

We verblijven in de volgende hotels.
Meer van Tiberias: Karei Deshe Hostal. Het is een vriendelijk hotel, direct gelegen aan het meer met een eigen strandje.
www.iyha.org.il/hostels/north-hostels/karei-deshe

Jericho: Jericho Village Resort, een aangenaam hotel met eigen zwembad. Het hotel ligt buiten de drukte van de stad.
www.jerichoresorts.com

Jeruzalem: Holy Land hotel. Dit volledig gerenoveerde hotel ligt net buiten de muren van de oude stad, waardoor alle bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel zijn.
www.holylandhotel.com

Inschrijven

Geef je op via een mail aan Annelies: info@natuurlijkorganiseren.nl
Jouw deelname is definitief na het overmaken van het inschrijfgeld van € 250,- op banknummer NL 93 TRIO 0786883995 t.n.v. Natuurlijk organiseren. Je krijgt een bevestiging van jouw deelname.
Uiterlijk 15 september dient het volledige bedrag te zijn overgemaakt.

Mail ook wanneer je vragen hebt of overleg over de reis wilt.

Over Annelies de Moet

Als transformatiecoach en gids begeleid ik mensen en organisaties dichter bij hun bestemming te komen. Ik doe dit vanuit mijn eigen bedrijf; Natuurlijk organiseren. Ik haal inspiratie uit de natuurlijke principes van waaruit alles groeit en tot bloei komt. Zo buiten, zo binnen.

Vanaf 2007 heb ik jaren, rondom 22 juli - de naamdag van Maria Magdalena - vrouwengroepen begeleid; eerst in het Katharengebied, daarna in Nederland. Ik kom sinds 2007 in Israël en Palestina. Eerst als deelnemer van de Healing Conferentie, geïnitieerd door Ton van der Kroon. Daarna als co-facilitator en organisator van deze Healing Conferentie. Het land voelt voor mij als een tweede thuis.
Pamela ken ik sinds 2011. Het is voor het eerst dat we samen een reis organiseren. Ik zie er naar uit!
Meer informatie over mij vind je op www.natuurlijkorganiseren.nl

Over Pamela Kribbe

Na mijn promotie in de wetenschapsfilosofie, raakte ik sterk geïnteresseerd in levende spiritualiteit en ben ik me daar, geholpen door verschillende opleidingen en therapieën, grondig in gaan verdiepen. Sinds 2002 ben ik werkzaam als schrijver (Gesprekken met Jeshua, De Verboden Vrouw Spreekt) en zelfstandig gevestigd spiritueel therapeut. Ik geef workshops in binnen- en buitenland over bewustzijnsgroei, de transformatie van ego naar hart en de christusenergie.

Het verheugt mij enorm deze reis naar Israël te maken, in samenwerking met Annelies, die wordt geïnspireerd door een voelbare liefde voor het land en door een gedeelde fascinatie voor innerlijke groeiprocessen.

Lieve groet,

Gerrit en Pamela

www.pamela-kribbe.nl

www.gerrit-gielen.nl

www.jeshua.net (Engelstalig)Boeken van Pamela Kribbe:


Lijn in regenboogkleuren