Nieuwsbrief Pamela Kribbe en Gerrit Gielen - mei 2019

Beste lezer,

We brengen je graag op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en onlangs verschenen materiaal op onze websites 

- Twee nieuwe channelings:

    - Depressiviteit, gevoeligheid en zelfbescherming
    - Eenzaamheid in Lichtwerkers

- Artikel Gerrit: Het kruispunt

- Workshop: de kracht van een kruispunt -  Gerrit en Annet 22 juni

- Begeleidingstraject Channeling - zaterdagen 13, 20, 27 juli

- Lezingen 29 juni en 14 september "Je zielspad herkennen"

- Video "De nieuwe Aarde"


 

Twee nieuwe channelings:

Depressiviteit, gevoeligheid en zelfbescherming (beschikbaar als tekst en audio)

Eenzaamheid in Lichtwerkers (beschikbaar als tekst en audio)

We leven in een tijd van verandering. Zowel individueel als collectief worden we uitgedaagd een bewustzijn gebaseerd op angst en strijd los te laten en mee te gaan op de stroom van ons hart. Dat klinkt mooi, maar deze overgang brengt innerlijk veel teweeg en de laatste maanden zie ik veel om me heen hoe lichtwerkers, die zich van nature al niet gemakkelijk thuis voelen in deze wereld, zich buitengewoon eenzaam en vertwijfeld kunnen voelen. In de beide channelings die deze keer op onze site verschijnen, wordt dit thema door Jeshua toegelicht en besproken.

Een terugkerende boodschap van Jeshua is dat wanneer je je eenzaam en afgesneden voelt, het allereerst gaat om het herstel van contact met je eigen ziel, je gevoel, je hart. Wij denken vaak dat het ons vooral ontbreekt aan contact met gelijkgestemden. En het is zeker zwaar om een buitenstaander en pionier te zijn en je daarin vaak alleen te voelen, privé of in je werkomgeving. Maar Jeshua benadrukt steeds weer dat het herkennen van ons eigen licht de verandering zal brengen waarnaar we verlangen. In de channelings gaat hij daarop dieper in.

Onlangs wees Gerrit me op een mooie quote van Carl Gustav Jung:
Loneliness does not come from having no people about one, but from being unable to communicate the things that seem important to oneself.

Eenzaamheid ontstaat niet door een gebrek aan mensen om je heen, maar door de onmogelijkheid jezelf in wezenlijke zin te uiten; om in je kern gezien en gehoord te worden.

Ook doet Jung de volgende opmerkelijke uitspraak:
The reason for evil in the world is that people are not able to tell their stories.
De oorzaak van het kwaad in de wereld is dat mensen hun verhalen niet kwijt kunnen. Als je je niet wezenlijk kunt uiten en niet gehoord wordt, voel je je afgescheiden, veronachtzaamd, je gaat dood van binnen.

Ik was anderhalf jaar geleden in Israel en bezocht in Palestijns gebied een soort kamp waar een jongeman ons vertelde over het dagelijks leven daar en foto’s liet zien van zijn gevluchte grootouders en de ontberingen die zij hadden doorstaan. Een van ons vroeg hem: wat verwachten jullie van ons (buitenlanders), wat voor hulp hebben jullie nodig? We boden aan als groep een donatie te doen, maar hij weigerde dat. Hij zei: ik wil dat ons verhaal wordt gehoord, dat er naar ons wordt geluisterd. Ik voelde op dat moment zijn trots: dat hij niet uit was op een donatie gebaseerd op medelijden, maar een beroep deed op onze menselijkheid.

Vergelijkbare situaties maak ik regelmatig mee in Egypte, waar ik vaak ben geweest de afgelopen twee jaar. Ik heb veel met mensen gesproken uit allerlei lagen van de samenleving. Ben diep geraakt door de schrijnende problemen die daar bestaan als gevolg van de chronische armoede en het politiek wanbeleid. Maar wat me ook daar opvalt is dat gehoord worden een primaire menselijke behoefte is. Wat me elke keer treft als ik de tijd neem om te luisteren naar hun verhalen, is de menselijkheid… Ik bevind me daar in een cultuur die totaal anders is dan de onze: denk aan de moslimachtergrond, de andere opvattingen over vrouwen en mannen, de armoede, de totaal andere leefwijze als gevolg van het klimaat en een cultuur die veel meer groepsgericht en familiegebonden is. Soms krijg ik het Spaans benauwd van de naar mijn idee achterlijke opvattingen. En toch….als mensen echt beginnen te vertellen over hun pijn, hun hoop, hun verlangens….zijn we precies hetzelfde. Huilen en lachen we om dezelfde dingen. En de herkenning die we dan voelen bij elkaar is helend. We voelen ons verbonden.

Wezenlijk contact geeft zin en diepte aan het leven. Eenzaamheid verwondt ons in onze menselijkheid. Toch….als ik Jeshua channel over dit onderwerp, wijst hij altijd op het belang van wezenlijk contact met jezelf. De eerste stap uit eenzaamheid is een stap naar binnen. Zoals ook Jung zegt: eenzaamheid ontstaat niet primair door een gebrek aan mensen om je heen.

In hoeverre luisteren wij naar onszelf? In hoeverre zien en horen wij onszelf in onze menselijke kwetsbaarheid? We moeten vaak heel veel van onszelf, zijn hardvochtig en oordelend en luisteren daarmee vaak niet naar de subtiele boodschappen van ons lichaam en ons gevoel. Bij lichtwerker zijn hoort een bepaalde mate van ‘anders zijn’ en buiten de maatschappelijke orde staan. Juist daarom is zielscontact, luisteren naar jezelf, van groot belang voor ons. Hopelijk kunnen de beide channelings hierbij ter ondersteuning dienen.

Depressiviteit, gevoeligheid en zelfbescherming (beschikbaar als tekst en audio)

Eenzaamheid in Lichtwerkers (beschikbaar als tekst en audio)


 

Artikel Gerrit: de kracht van het kruispunt

Wij hebben vaak de neiging te leven op de automatische piloot; alles gaat zijn gangetje en dat vinden we best. Het is wat we normaal vinden. Dan gebeurt er iets: een ziekte, een partner die wil gaan scheiden, verlies van een baan, of iets anders dat diep ingrijpt. Ineens is alles niet langer vanzelfsprekend, niets is zeker. We worden op onszelf teruggeworpen.

De eerste reacties zijn dan meestal angst of boosheid. Eigenlijk willen we het liefst de oude situatie herstellen. Echter, de crisis trad niet voor niets op; we zijn met een reden op dit kruispunt in ons leven terecht gekomen. De oude situatie was er waarschijnlijk toch één van stilstand, van onverwezenlijkte potentie.

Het is natuurlijk niet altijd zo dramatisch. Soms voelen we innerlijk dat het tijd is voor iets nieuws; tijd is om een nieuwe stap te zetten, of een nieuwe uitdaging aan te gaan. Of misschien voelen we gewoon een leegte, voelen we dat er iets in ons is wat onvervuld blijft. Ook dan staan we op een kruispunt.

Wat er ook speelt, op zo’n kruispunt in ons leven wil er iets nieuws geboren worden. De kracht van het kruispunt is de kracht van het nieuwe, de kracht van de toekomst.

Synchroon met de soms heftige uiterlijke gebeurtenissen staan we ook innerlijk op een kruispunt in ons leven: blijven we onszelf zien als slachtoffer en houden we vast aan het oude, of zien we deze gebeurtenis als een kans tot groei en accepteren we dat er iets nieuws geboren wil worden in ons.

Als we in de angst blijven hangen, zoeken we vaak de oplossing bij een autoritaire energie buiten ons. Dit zien we in de wereld om ons heen overal gebeuren. Zo werken de oude systemen, zoals bijvoorbeeld de traditionele religies: deze gebruiken angst om zichzelf in stand te houden. Als er een crisis is willen we zelf vaak ook het liefst geholpen worden door een “sterk iemand”. Als we in die houding blijven volharden, nemen we onbewust een verkeerde afslag op het kruispunt van ons leven.

In het volgende stuk schrijf ik eerst iets over het kruispunt waar de mensheid als geheel voor staat en dat ons allemaal beďnvloedt. Daarna ga ik in op de persoonlijke energieën die een rol spelen als we op een kruispunt staan. Tot slot een hoofdstukje over hoe de weg te vinden op het kruispunt.

Lees hier verder


 

Workshop: de kracht van een kruispunt (22 juni)

Annet Hoeijmans-Boon en Gerrit Gielen

Zaterdagochtend 22 juni in Kaatsheuvel

Annet en ik (Gerrit) geven een workshop op basis van het bovenstaande artikel. De workshop zal bestaan uit drie delen en elk deel zal een andere vraag onderzoeken binnen het algemene thema. Ieder onderdeel wordt ingeleid met een intuďtief afgestemd kristallen klankschalenspel van Annet. Vanuit deze gezamenlijke afstemming vertellen Gerrit en Annet iets over het thema en geeft Gerrit een meditatie. Er wordt afgesloten met het uitwisselen van ervaringen en een vragenronde.

Klik hier voor meer informatie en opgave

 


 

Begeleidingstraject channeling (door Pamela en Gerrit) - 13, 20 en 27 juli

Channeling is het ontvangen van boodschappen van leraren of gidsen uit de niet-materiële wereld. Het doel van channeling is het verkrijgen van inzicht, helderheid en bemoediging, zodat je je ondersteund voelt op je levensweg en mogelijk ook anderen daarmee inspireert.

Dit traject heeft tot doel je in contact te brengen met jouw gidsen en leraren en je te helpen ontdekken op welke manier je met hen kunt communiceren. Besproken zal worden wat channeling inhoudt, hoe je je angsten en twijfels daarbij kunt overwinnen en hoe je betrouwbare boodschappen herkent. Ook kun je in de loop van het traject ontdekken welke vorm channelen voor jou aanneemt, welke vorm aansluit bij jouw individuele achtergrond.

Elke keer zal Gerrit geleide meditaties aanbieden die je in staat stellen te oefenen met channelen. Daarnaast geeft Pamela een algemene inleiding en channeling die een begeleidend kader bieden en zal zij individueel ingaan op vragen die tijdens het oefenproces ontstaan. 
NB Pamela zal geen gechannelde antwoorden geven op persoonlijke vragen, hiervoor is de workshop ‘Persoonlijke vragen aan Jeshua’ bestemd.

Groepsgrootte is max. 8 personen.

Data van het traject: zaterdagen 13 juli, 20 juli, 27 juli 2019

Tijdstip: 10.00u – 13.00u

Plaats: Wilhelminapark 130, 5041 EH Tilburg (onze praktijkruimte). Klik hier voor een Routebeschrijving.
Het is 10 minuten lopen vanaf centraal station Tilburg.

Kosten: 300 euro (incl. 21% BTW en geluidsopnames)

Graag minimaal drie weken voor aanvang overmaken op girorekening: NL08 INGB 0002 8902 82 t.n.v. P R Kribbe en/of Hr G Gielen

Bij betaling vanuit het buitenland heb je onze IBAN en BIC code nodig:
IBAN: NL08 INGB 0002890282
BIC: INGBNL2A

Het is altijd mogelijk een factuur te ontvangen als je dit aangeeft.

Opnames:

Alle workshops worden opgenomen en je ontvangt steeds na afloop via e-mail een link naar het geluidsbestand.

Opgave: stuur een mailtje naar info@gerrit-gielen.nl en vermeld daarin ook je telefoonnummer. Wacht svp met betalen totdat je een bevestiging van deelname van ons hebt ontvangen.


 

Lezing: Je Zielspad Herkennen

Ieder mens draagt diepe verlangens in zich mee, verlangens die de taal van zijn of haar ziel spreken. Jouw zielspad maakt zich kenbaar via je gevoelens, die aangeven wat jou vreugde en inspiratie brengt. 

Hoe komt het dan dat diepgevoelde wensen, zoals het verlangen naar zinvol werk of een gelukkige liefdesrelatie, lang onvervuld kunnen blijven of zelfs niet uit lijken te komen? 

In deze gechannelde lezing wordt ingegaan op de vraag hoe de ziel te werk gaat in het uitstippelen van een levenspad en hoe jij dat als aardse mens kunt gaan begrijpen en volgen. 

Wat is het doel van lijden en tegenslagen? Zijn die voorbestemd of in ieder geval betekenisvol op je zielspad? Hoe kom je in overeenstemming met je zielspad zodat je voelt dat je je wensen vervult en doet waarvoor je hier gekomen bent?

In de lezing zal Pamela een gechannelde boodschap doorgeven van Jeshua over deze centrale vragen. De lezing wordt ingeleid door Gerrit, die een meditatie zal aanbieden over het thema. Na de pauze beantwoordt Pamela (via channeling) vragen uit het publiek en signeert zij na afloop boeken.

- Op zaterdag 29 juni in Oostmalle Belgie (nabij Turnhout)

- Op zaterdag 14 september in Noordwijk

 


Video over de nieuwe Aarde

Onlangs kwam Pim Smit mij opzoeken. We hebben een fijne wandeling gemaakt en in ons huisje in België een video opgenomen waarin we spraken over de nieuwe Aarde.
Klik op het plaatje om die te zien.

 

Warme groet,

Gerrit en Pamela

 


www.pamela-kribbe.nl
www.gerrit-gielen.nl
www.jeshua.net


Word lid van onze nieuwsbrief


Boeken van Pamela Kribbe
klik op het plaatje voor meer info of om te bestellen


Geprekken met Jeshua


Contact met Gidsen


Ode aan de Aarde


Bezield Leven

Nacht van de Ziel
Nacht van de Ziel

De verboden vrouw spreekt
De verboden vrouw spreekt

Lijn in regenboogkleuren




Web
Analytics Made Easy - StatCounter