Nieuwsbrief juni 2015

Beste lezer,

Hierbij een korte nieuwsbrief met de aankondiging van een lezing die we op 22 september gaan geven in Dordrecht. Daarnaast een tip voor een net verschenen boek dat een prachtig verhaal bevat over innerlijke groei doorheen uiterst zware omstandigheden.

We houden het kort deze keer omdat we geheel in beslag worden genomen door een hartenwens van ons die eindelijk is uitgekomen. We verlangden er al heel lang naar buiten de stad en dichter bij de natuur te wonen. Een ander huis zat er niet in, maar we hebben nu een mooie chalet gekocht net over de grens met België, gelegen op een idyllische, rustige plek, heel dicht bij de prachtige bossen van het grensgebied. Wonend in Tilburg kunnen we ons nu toch regelmatig terugtrekken in de voedende stilte van de natuur op een eigen plek. We zijn er heel dankbaar en gelukkig om.


Gechannelde lezing "De Verboden Vrouw spreekt"

Op 22 september aanstaande presenteren Pamela Kribbe en Gerrit Gielen een bijeenkomst over de wederopstanding en heelwording van de vrouwelijke energie in deze tijd. Pamela laat via channeling Maria Magdalena aan het woord. In de christelijke traditie was Maria Magdalena een "verboden vrouw"; haar werkelijke boodschap raakte vervormd door onderdrukkende en strenge religieuze opvattingen over vrouwelijkheid, seksualiteit en passie. Maar niet alleen Maria Magdalena als individu werd onderdrukt. "De verboden vrouw" leeft in ons allen: het is de kracht van de oorspronkelijke vrouwelijke energie in ons bekken, vitaal en geaard, die ook vandaag de dag nog niet de speelruimte krijgt die ze nodig heeft. Het ontbreken van die kracht manifesteert zich o.a. als een gebrek aan aarding, onvermogen om duidelijke grenzen te stellen en hooggevoeligheid die je uitput in plaats van inspireert.  

De lezing gaat over de oorspronkelijke kracht van de vrouwelijke energie en hoe je die in je eigen leven kunt herstellen. Na de pauze is er gelegenheid tot vragen stellen, waarop Pamela gechannelde antwoorden geeft. De avond wordt ingeleid door Gerrit met een geleide meditatie over het thema. 

Meer informatie over het thema van deze avond kun je vinden in de channeling "De kracht van de buik", onlangs gepubliceerd op www.pamela-kribbe.nl onder het kopje Nieuw, ook te vinden in het linkermenu onder Serie 3 (Lichtwerker zijn in de Nieuwe Tijd).

Tijdstip
: dinsdag 22 september van 20u tot 22.15u 

Locatie
: Vriesestraat 20/22 Dordrecht: de Trinitatiskapel

Aanmelding
: graag per e-mail via info@gerrit-gielen.nl 

Kosten
: 15 euro per persoon (incl. 21% BTW)
Graag overmaken op rekening NL08 INGB 0002 8902 82 t.n.v. P R Kribbe en/of Hr G Gielen o.v.v. lezing Dordrecht. 
Bij betaling vanuit het buitenland heb je ook onze BIC code nodig: INGBNL2A. 
Je inschrijving wordt definitief na betaling.
Het is altijd mogelijk een factuur te ontvangen als je dit aangeeft. 

Route met OV:

Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen. Route: met je rug naar station Stationsstraat in, wordt J. de Wittstraat, bij de rotonde rechtdoor, dan al snel langs het water naar rechts, Vest, tweede links, Vriesestraat.

Parkeren: 

Dichtstbijzijnde parkeergarage Visstraat gaat om 22 uur dicht. Maar de andere parkeergarages zijn ook niet ver weg 
(Zie ook http://www.centrumparkeren.nl/dordrecht/parkeergarages) Bijvoorbeeld:
Parkeergarage Achterom (1.20 euro per half uur)
Achterom 56 
3311 KC Dordrecht

Parkeergarage Drievriendenhof (1 euro per half uur)
Korte Kolfstraat 235 
3311 XK Dordrecht

Ietsje verder maar ook niet meer dan tien minuten lopen:
Parkeergarage Veemarkt  (speciaal avondtarief na 18 uur: 1,60 euro totaal)
Van Godewijckstraat 11 
3311 GX Dordrecht
Parkeren op de terreinen Weeskinderendijk en Energiehuis zijn de eerste 24 uur gratis, maar haal wel een kaartje uit de automaat en leg dit achter de voorruit. Reken op ongeveer 15 ŕ 20 minuten lopen:

- P-Energiehuis
 ligt achter de voormalige energiecentrale aan de Noordendijk. 
Ideaal vanaf A15 op de N3 komend bij Papendrecht (Randweg)
Op de N3 na de Merwedebrug eerste afslag nemen, "Dordrecht Centrum". Onder aan de afslag bij de verkeerlichten linksaf, dit is de Merwedestraat. Alsmaar rechtdoor rijden. De weg maakt een flauwe bocht naar links en gaat met een brug over het Wantij. De weg heet na de brug Oranjelaan. Bij de tweede verkeerlichten na de brug rechtsaf, dit is de Noordendijk. Hier staat ook op de borden P+R Energiehuis aangegeven. Eerste weg rechts en u komt op het parkeerterrein Energiehuis. Looproute: naar de Noordendijk, rechtsaf, over de brug naar links, Veststraat/Vest, tot zijstraat rechts, Vriesestraat.

P-Weeskinderendijk ligt aan de Dokweg, ingang Weeskinderendijk, aan de rand van het centrum.  
Ideaal als je van de A16 komt, of de Zwijndrechtse brug. Leukste looproute is: eerst (saai stuk) richting grote kerktoren, als je de brug over bent tweede straat rechts, Voorstraat in, Vriesestraat is een heel eind verder rechts.


Kus je tranen - inspirerend nieuw boek van Marianne van de Polder

 

Onlangs kreeg ik (Pamela) het manuscript in handen van het nieuwe boek van journalist Marianne van de Polder. Daarin beschrijft zij op levensechte en aangrijpende wijze hoe zij een aantal noodlottige gebeurtenissen in haar leven te boven kwam. Ik was zo getroffen door de authenticiteit en spiritualiteit van het verhaal, dat ik niet kon stoppen met lezen en het in een keer uitlas. Ik wil het daarom graag aanbevelen.

Hieronder meer informatie over het boekje, die je ook kunt terugvinden op pol.typepad.com/weblog/ en webshop.elikser.nl/kus-je-tranen

Marianne ervaart in haar jonge jaren allesbehalve een veilige thuishaven. Ze groeit op bij een schizofrene moeder, die elke medische behandeling weigert. Haar fysieke en verbale agressie viert ze bot op haar omgeving, ook op haar dochter. Op haar dertiende wordt Marianne letterlijk de deur uitgetrapt. Ze gaat wonen bij haar vader, die vijf jaar eerder uit zelfbehoud is vertrokken. Als hij enkele jaren later overlijdt, vindt zij zingeving in spiritualiteit. Een uitdagend pad van zelfontwikkeling volgt. 

‘Kus je tranen’
 is een autobiografisch zelfhulpboekje over hoe je naar liefde voor jezelf 
kunt groeien. 

- Waarom is het toch zo belangrijk dat je de beste vriend van jezelf wordt? 
- Hoe kan stilte je hierbij helpen? 
- Welke rol speelt reďncarnatie? 

Dit tweede boek van Marianne (eerder verscheen bij Elikser al De magische mars van Mísja
focust op het belang van psychologisch zelfonderzoek en het doorleven van emoties. Ze beschrijft openhartig wat ze meemaakte, maar vooral wat ze ervan heeft geleerd: zelfs in het duister fonkelt er goud.

Te koop voor 14,95 euro via webshop.elikser.nl/kus-je-tranen

Voor meer leesinspiratie kun je trouwens ook eens een kijkje nemen op de vernieuwde website van onze uitgever Altamira, zie www.altamira.nl

Altamira heeft een breed aanbod op het gebied van spiritualiteit, psychologie en gezondheid.

Fijne zomer en een warme groet!

Gerrit en Pamela

www.pamela-kribbe.nl

www.gerrit-gielen.nl

www.jeshua.net (Engelstalig)
 Boeken van Pamela Kribbe:


Lijn in regenboogkleuren