;
Nieuwsbrief augustus 2011

Beste lezer,

Hierbij brengen we je graag op de hoogte van nieuwe activiteiten die we organiseren.

Lezing De kracht van helende relaties op 14 september in Joure

Tweedaagse workshop Nacht van de Ziel op 15 en 16 oktober (Callantsoog NH)

Begeleidingstraject Hooggevoeligheid door Gerrit (sept./okt. Tilburg)

Nieuw artikel van Gerrit: Leve de vergrijzing - Ouder worden in een nieuwe tijd

Gerrit biedt nu individuele consulten aan met als thema “werk en spiritualiteit”, “hooggevoeligheid”, en “omgaan met ziekte”

Nieuwe channelings op de Engelse website

 

Lezing op 14 september in Joure (Friesland):

De kracht van helende relaties - een gechannelde boodschap vanuit de christusenergie

Op uitnodiging van stichting In-zicht houden wij woensdag 14 september een lezing in Joure over het thema Relaties.

Relaties kunnen een bron van vreugde en vervulling zijn in je leven. In helende relaties ervaar je de ruimte om te groeien en tegelijk voel je steeds de onvoorwaardelijke acceptatie van de ander, die van je houdt zoals je bent.

Helaas brengen mensen in liefdesrelaties vaak verwachtingen mee, die inbreuk maken op de vrijheid van de ander. Er is de onbewuste hoop dat de ander jou zal aanvullen en heel maken. Verliefdheid is vaak het onbewuste verlangen naar absolute geborgenheid en totale erkenning van de ander.

De eerste stap naar helende relaties ligt in het opgeven van dit verlangen. Pas als je het idee los laat dat iemand anders jouw diepste pijn kan helen, ga je heel bewust de relatie aan met jezelf. Je accepteert dat jij de verantwoordelijkheid draagt voor het verwonde innerlijke kind in jou.

Vanuit deze basis van zelfliefde, komt er ruimte vrij om een ander mens te ontmoeten vanuit vrijheid en overvloed. De kracht van zulke helende relaties is niet alleen inspirerend voor jezelf maar ook voor anderen. Helende relaties vormen de bedding van de Nieuwe Aarde.

In deze gechannelde lezing verbindt Pamela zich innerlijk met de christusenergie en ontvangt ze vanuit die bron een boodschap. De lezing wordt ingeleid door een korte meditatie, verzorgd door Gerrit. Na de pauze is er ruim gelegenheid voor vragen, waarop je een gechanneld antwoord ontvangt. Na afloop is er gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren.

Plaats:
Party Zalencentrum 't Haske Joure,
Vegelinsweg 20,
8501 BA Joure,
(0513) 415281 website: www.haske-joure.nl

Tijdstip: woensdag 14 september, 19.30u – 22.00u

Kosten: 9 euro p.p.

Aanmelden: het is niet nodig je van te voren aan te melden, omdat er in de zaal vrijwel altijd genoeg ruimte beschikbaar is (er kunnen 300 pp. in). Wil je liever toch reserveren, dan kan dit door contact op te nemen met Jenny van der Veen via e-mail op lahui029@planet.nl of telefonisch 0519 - 34 64 91.

Stichting In-zicht, www.in-zicht.nl, organiseert sinds 11 jaar lezingen over spiritualiteit en nieuwetijdsdenken in het noorden van Nederland. De stichting wordt voor een belangrijk deel gedragen door onze lieve vrienden Jenny van der Veen en Oene Hofman.

Oene Hofman en zijn levensmaatje Jenny van der Veen hebben samen een Praktijk voor Eenheid en Heling in Dokkum. In de praktijk worden mensen begeleid op een weg naar heling met behulp van ‘Ontwikkeltherapie’. Een manier van ondersteunen waarbij niet wordt gekozen voor vaststaande methodes, maar waarbij de manier van begeleiden volledig op jou of jullie wordt afgestemd. Samen gaan we onderzoeken hoe we oude pijnen en verdriet kunnen transformeren naar een meer positieve levenshouding, naar meer inzicht en bewustwording. ‘Van pijnstilling naar heling’ waarbij verandering door (spirituele) groei centraal staat. Een aanpak die ook uitermate geschikt is voor relaties die moeizaam lopen en een nieuwe impuls nodig hebben.

Daarnaast kan de praktijk ondersteuning bieden bij andere fasen in het leven.

Voor meer informatie: www.mens-en-waarheid.nl

 

 

 

Tweedaagse workshop Nacht van de ziel

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober in Callantsoog (NH)

Je weg vinden in tijden van grote verandering

Het leven brengt je soms in situaties die je uitdagen al het vertrouwde los te laten en je over te geven aan veranderingen die je met het verstand en de wil niet kunt overzien of beheersen. Een crisis in de vorm van ziekte, ontslag, een relatiebreuk of de dood van een geliefde, kan het begin zijn van zo’n veranderingsproces. Wat de aanleiding ook is, diepe veranderingsprocessen roepen veel angst en onzekerheid op. Omdat al het bekende je ontvalt, lijk je de bodem onder je voeten te verliezen.

De bedoeling van deze tweedaagse workshop is je in contact te brengen met de wijsheid van je ziel, je innerlijk weten. Terwijl je als aards persoon je radeloos en wanhopig kunt voelen doordat het leven je confronteert met verlies of een sprong in het diepe, is er vanuit je ziel een innerlijk weten ‘dat het goed is’. Door in contact te komen met dit weten, kan er vertrouwen en inzicht groeien in het proces waarin je je bevindt. Er kan een nieuw perspectief ontstaan op de ‘nacht van de ziel’. Je kunt gaan ervaren dat deze nacht de voorbode is van een nieuwe morgen, die veel moois en goeds te brengen heeft.

Voor wie?

Deze tweedaagse workshop is geschikt voor jou:

-

Wanneer je je bevindt in een diepgaand proces van verandering, en je vaak het gevoel hebt het overzicht te verliezen en de betekenis van het geheel niet meer te snappen.

-

Wanneer je gevoelens van twijfel, angst, verdriet en gepieker ervaart waardoor je je niet kunt overgeven aan de veranderingen in je leven.

-

Wanneer je het gevoel hebt het contact te verliezen met de stem van je hart en je intuïtie, terwijl je wel open staat voor het idee dat er een ziel is en dat er een spirituele betekenis ligt achter de gebeurtenissen die je overkomen.

-

Wanneer je ernaar verlangt het veranderingsproces soepeler te laten verlopen en met meer vertrouwen en overgave te leven.

Wat gaan we doen?

Dit weekend bestaat uit twee workshops. In elke workshop geeft Gerrit een geleide meditatie waarin je wordt uitgenodigd intuïtief contact te maken met jezelf en de vragen die je hebt. Pamela doet op beide dagen een channeling die wordt gevolgd door een vraag- en antwoordronde waarin je een persoonlijke vraag kunt stellen waarop je een gechanneld antwoord ontvangt.

Doordat we met een kleine groep mensen van twaalf personen werken, is er genoeg ruimte voor ieders persoonlijke vragen en inbreng.

Praktische info

Data: zaterdag 15 oktober van 13u tot 17u en zondag 16 oktober van 11u - 16u.
Op zondag is er een lunch inbegrepen in het programma van 13u – 14u.

Plaats: Callantsoog, ten huize van Bonnie Nijboer en Wim van Gelder

Callantsoog is een sfeervolle badplaats in de kop van Noord-Holland. Je kunt er genieten van de zee, de duinen en het natuurgebied ‘Het Zwanenwater’. Binnen een straal van 100m van het huis zijn er tien restaurants, waaronder vijf strandtenten, twee hotels, twee campings, een bakker en een AH-supermarkt die ook op zondag open is van 8.00-22.00. Callantsoog is ook met het Openbaar Vervoer goed bereikbaar: ieder uur gaat bus 152 van NS-station Schagen naar Callantsoog, halte Dorpsplein, dicht bij het huis van Bonnie en Wim.

Overnachting:

Kom je van ver en wil je graag overnachten in Callantsoog, dan zijn er vele mogelijkheden. Meer info vind je op www.vvvcallantsoog.nl. Je kunt van ons op aanvraag een overzicht ontvangen van bed & breakfast adressen (gem. 25 euro p.p.p.n.).

Kosten:

175 euro p.p. (incl. BTW) voor het geheel van de twee workshops, de lunch op zondag, koffie, thee of vruchtensap.

De overnachting en het avondeten op zaterdagavond vallen buiten de workshop.

Nadat je van ons een bevestiging van je deelname hebt ontvangen, kun je het bedrag overmaken op rekeningnummer 2890282 t.n.v. P.R. Kribbe en/of G. Gielen o.v.v. Tweedaagse Workshop Nacht van de Ziel. Graag ontvangen we uiterlijk twee weken van te voren je bijdrage.

Wil je een factuur ontvangen, laat het ons weten.

Annuleringsregeling

Als het geldbedrag 2 weken van te voren niet is over gemaakt, beschouwen we je aanmelding als geannuleerd.
Als je annuleert nadat je hebt betaald, zijn hieraan geen kosten verbonden tot 2 weken voor de workshop. Wij storten het gehele bedrag retour.
Als je binnen twee weken voorafgaand aan de workshop annuleert, ontvangt je de helft van je betaling retour.  
Als je binnen één week voorafgaand aan de workshop annuleert, vindt er geen restitutie plaats.

Aanmelding:

Stuur een mailtje naar info@gerrit-gielen.nl en vermeld daarin je telefoonnummer.
Wij sturen een bevestiging via e-mail. In die bevestiging staat nog wat praktische informatie over de route en het parkeren.

 

Begeleidingstraject Hooggevoeligheid

In september begint Gerrit met een traject van drie workshops, verspreid over 6 weken, waarin het thema hooggevoeligheid wordt behandeld.
Centraal staan de vragen: wat is hooggevoeligheid, hoe herken je deze in jezelf en hoe vermijd je de valkuilen ervan? En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe kun je je hooggevoeligheid gaan ervaren als een bron van vreugde, diepgang en inspiratie?

Gerrit geeft in de workshops informatie over hooggevoeligheid en nodigt je daarnaast via geleide meditaties uit zelf de antwoorden te vinden op bovengenoemde vragen.

Op www.gerrit-gielen.nl vind je meer info over het traject. Ook vind je daar een artikel van Gerrit over hooggevoeligheid: Van overgevoeligheid tot hooggevoeligheid (of: van kneusje tot Engel). Kijk in het linkermenu onder het kopje Teksten.

Gerrit werkt met kleine groepen van maximaal 6 personen.

Data: de woensdagen 28 september, 12 oktober en 2 november 2011 van 11u tot 13.30u

Plaats: Wilhelminapark 130, 5041EH Tilburg (onze praktijkruimte). Zie voor een routebeschrijving www.gerrit-gielen.nl onder Consulten.

Neem s.v.p. zelf een lunchpakketje mee, er is koffie en kruidenthee beschikbaar.

Kosten: 160 euro p.p. (incl. BTW)
Na afloop van elke workshop ontvang je de opnames van de meditaties via e-mail, zodat je thuis nog eens kan oefenen als je wilt.

 

Nieuw artikel van Gerrit: Leve de vergrijzing- Ouder worden in een nieuwe tijd

In onze maatschappij wordt ouder worden vaak afgeschilderd als een tragisch proces van verlies en aftakeling. Gerrit laat in zijn nieuwe artikel zien dat vanuit spiritueel perspectief de ouderdom een hoogtepunt is in ons leven. De volwassenheid is eerder het dieptepunt, omdat we dan het meest verbonden raken met de materiële wereld en er ons vaak in dreigen te verliezen. De ouderdom brengt ons dichter bij onze werkelijke oorsprong, onze ziel. Het zou zowel ouderen zelf als de maatschappij baten als de ouderdom wordt erkend als een levensfase van spirituele kracht en rijkdom.

"De natuurlijke beweging van het ouder worden is een groei naar het licht, naar de ziel toe. Vanuit spiritueel standpunt gezien word je meer in plaats van minder: wijsheid, zelfvertrouwen en levensgeluk nemen toe. De natuurlijk ouder wordende mens wordt er zich bewust van dat hij veel meer is dan zijn aardse ik. Hij realiseert zich dat zijn werkelijke zijn uitstijgt boven de rollen die hij heeft gespeeld in de materiële sfeer van de aarde. Hij begint weer te beseffen wie hij werkelijk is: een eeuwig wezen van levend licht."

Lees meer op www.gerrit-gielen.nl: kijk onder het kopje Nieuw of in het linkermenu onder Teksten.

 

Individuele consulten over de thema’s “werk en spiritualiteit”, “hooggevoeligheid” en “omgaan met ziekte”

In onze praktijk biedt Gerrit individuele consulten aan. De consulten zijn altijd gericht op het bewust worden van je eigen kracht en probleemoplossend vermogen. Naast consulten regressietherapie, waarin de focus ligt op het oplossen van traumatische ladingen uit het verleden, biedt Gerrit nu ook consulten aan die een specifiek thema behandelen: “werk en spiritualiteit”, “hooggevoeligheid”, en “omgaan met ziekte”. Meer hierover vind je op www.gerrit-gielen.nl onder het kopje Consulten.

 

Nieuwe channelings op de Engelse website

Regelmatig vertaalt Pamela channelings in het Engels, die we op onze Engelse site www.jeshua.net zetten. Van daaruit worden ze door vrijwilligers vertaald naar inmiddels ruim vijftien verschillende talen (rechtsboven op de openingspagina kun je doorklikken naar de anderstalige websites). Het is bijzonder te ervaren hoe de christusenergie mensen uit heel verschillende landen en culturen met elkaar verbindt. Een tijdje terug zijn de boeken Gesprekken met Jeshua en Bezield leven zelfs verschenen in Taiwan en binnenkort worden ze gepubliceerd in China! Het vervult ons met dankbaarheid en verwondering dat dit op onze weg komt.

Op www.jeshua.net zijn nu twee channelings verschenen die nog niet op de Nederlandse website staan. Als je het geen bezwaar vindt om Engels te lezen, kun je ze als volgt vinden:

- The way of the lightworker (channeling van Jeshua over wat het betekent om lichtwerker te zijn): zie News of kijk in het linkermenu onder het kopje Being a lightworker in the new age,

- Angels on Earth (channeling van de Aarde over onze oorspronkelijke verbinding met de aarde): kijk onder het kopje Earth in het linkermenu.

- We hebben recent een Q&A section (vraag- en antwoord sectie) toegevoegd waarin nu een antwoord van Jeshua staat op een vraag over homoseksualiteit. Zie in het linkermenu onder Q&A with Jeshua.

We wensen je een fijne nazomer toe!

Lieve groet,

Gerrit en Pamela

www.pamela-kribbe.nl

www.gerrit-gielen.nl

www.jeshua.net (Engelstalig)

 

Lijn in regenboogkleuren