Nieuwsbrief Pamela Kribbe en Gerrit Gielen - augustus 2019

 

Lieve lezer,

We maken veel mee in deze overgangstijd. Op innerlijk vlak zijn we bezig hardnekkige schaduwen in onszelf onder ogen te zien. Dit is nodig om onszelf ten diepste te kennen. In het gekend worden, in het licht van ons bewustzijn, lossen de schaduwen op. Wat het proces zo intensief maakt is dat we, voordat we onze schaduwen en donkere stukken transformeren, ze vaak eerst herbeleven. We worden dan door intense emoties overmand, aangewakkerd door situaties of mensen die op ons pad verschijnen. 

We kunnen plotseling mensen ontmoeten die ons diep raken en met wie we een ogenschijnlijk onverklaarbare vertrouwdheid ervaren. Deze ontmoetingen kunnen betoverend zijn en tegelijk ontwrichtend. Ze brengen ons in contact met diepere lagen van onszelf, met onze oorspronkelijke kern en levenspassie, maar ook met angsten en gevoelens van afgescheidenheid. Veel zekerheden komen onder druk te staan in deze tijd.

Het is belangrijk te beseffen dat achter de schijnbare chaos wel degelijk een spirituele logica schuil gaat. Situaties en ‘uitdagingen’ zijn er niet om niets. Als je teveel ‘(her)beleeft’, dat wil zeggen diep in de angsten schiet, en te weinig de grotere zin voelt van het proces waarin je zit, kan het soms te zwaar gaan aanvoelen. 

In het najaar en in het begin van het nieuwe jaar organiseren we tweemaal een reis met workshops die in het teken staan van deze thematiek. De workshops gaan over “Zelfheling voor lichtwerkers”. De bedoeling ervan is dat je de betekenis van wat je ervaart weer gaat voelen en dat je nog dieper wakker wordt voor je eigen innerlijke kracht en wijsheid.

Begin november maak ik (Pamela) een woestijnreis naar Egypte en in januari is er een reis gepland naar Gran Canaria met gezamenlijke workshops van Gerrit en mij.

Daarnaast vind je hieronder ons programma van workshops en lezingen voor het najaar.

En ten slotte nieuw lees- en luistervoer! Nieuwe channelings, twee nieuwe artikelen, een video en een interview…

Hieronder vind je de uitgebreide info.

Warme groet,

Gerrit en Pamela

Inhoud

- Minworkshops (Persoonlijke vragen aan Jeshua)

- Lezing: Je Zielspad herkennen

- Workshop "Aarden op Aarde" (Gerrit)

- Reis naar Egypte met workshops “Zelfheling voor Lichtwerkers”

- Heling voor Lichtwerkers in Gran Canaria

- Reis Taiwan

- Twee nieuwe channelings van Pamela
   - Hart en ziel
   - Vrees niet de eenzaamheid

- Twee nieuwe artikelen van Gerrit
   - Leegte
   - Afscheid nemen: een weg van rouw naar liefde

- Video met Ellen Worm: Het innerlijke kind

- Interview met Pamela (audio)


Miniworkshop Persoonlijke vragen aan Jeshua

Tijdens deze workshops zal ik een channeling doen en is er daarnaast voor iedere deelnemer de gelegenheid om twee persoonlijke vragen te stellen waarop je een gechanneld antwoord ontvangt.

Deze mini-workshops zijn toegankelijk voor maximaal 4 personen. Ze zijn voor mij een middenweg tussen individuele consulten en grotere workshops. Ze bieden een intieme setting waarin er ruimte is voor ieders individuele situatie, terwijl er ook een wijdere energie aanwezig is via de algemene channeling en het samenzijn met gelijkgestemden.

Het gaat om losse workshops, waarvoor je per keer inschrijft (het is geen traject).

Data:

vrijdag 30 augustus
zaterdag 7 september

Tijdstip: 10.30u – 12.30u

Plaats: Wilhelminapark 130, 5041EH Tilburg

(voor routebeschrijving zie www.pamela-kribbe.nl onder Contact)

Kosten: 100 euro (incl. BTW)

De hele sessie wordt opgenomen en je ontvangt na afloop via e-mail een link naar het geluidsbestand.

Opgave: stuur een mailtje naar pamela@jeshua.net en geef s.v.p. duidelijk aan welke datum je voorkeur heeft. Graag ook je telefoonnummer vermelden.
Wacht s.v.p. met betalen tot je mijn bevestiging hebt ontvangen.

In de bevestiging staat de betalingsinfo.


Lezing  

Je zielspad herkennen (zat 14 september Noordwijk)

Gechannelde lezing door Pamela met inleiding en meditatie van Gerrit

Ieder mens draagt diepe verlangens in zich mee, verlangens die de taal van zijn of haar ziel spreken. Jouw zielspad maakt zich kenbaar via je gevoelens, die aangeven wat jou vreugde en inspiratie brengt.

Hoe komt het dan dat diepgevoelde wensen, zoals het verlangen naar zinvol werk of een gelukkige liefdesrelatie, lang onvervuld kunnen blijven of zelfs niet uit lijken te komen?

In deze gechannelde lezing wordt ingegaan op de vraag hoe de ziel te werk gaat in het uitstippelen van een levenspad en hoe jij dat als aardse mens kunt gaan begrijpen en volgen.

Wat is het doel van lijden en tegenslagen? Zijn die voorbestemd of in ieder geval betekenisvol op je zielspad? Hoe kom je in overeenstemming met je zielspad zodat je voelt dat je je wensen vervult en doet waarvoor je hier gekomen bent?

In de lezing zal Pamela een gechannelde boodschap doorgeven van Jeshua over deze centrale vragen. De lezing wordt ingeleid door Gerrit, die een meditatie zal aanbieden over het thema. Na de pauze beantwoordt Pamela (via channeling) vragen uit het publiek en signeert zij na afloop boeken.

Zaterdag 14 september in Noordwijk, voor info en opgave klik hier


 

Workshop 'aarden op aarde' met Gerrit Gielen

Zondag 3 november 2019 van 14u tot 17u, in spiritueel centrum "Atma Bhakti" Destelbergen België nabij Gent

 

Wat is geaard zijn?
Geaard zijn is helemaal vanuit je stralende zelf aanwezig zijn op aarde. Dat is voor iedereen wat anders. Als jij jezelf het beste uitdrukt door te schrijven, dan is schrijven voor jou aardend. Als je van planten houdt is dat misschien tuinieren. Op het moment dat je iets doet met bezieling ben je geaard, en breng je jouw licht naar deze wereld. Ieder mens heeft zijn eigen manier om zijn innerlijke licht tot uitdrukking te brengen. Deze workshop helpt je om jouw manier te ontdekken.

Voor wie?
Voel je je niet thuis op deze aarde, voel je je niet welkom? Heb je het gevoel dat de wereld niet helemaal aansluit bij wie je bent? Dat is mooi. Want dat betekent dat je hier werkelijk iets te brengen hebt, dat je hier gekomen bent om deze wereld wat te veranderen, mooier te maken. Omdat jouw energie anders is dan de energie van de samenleving om je heen denk je misschien dat je niet echt welkom bent. Maar juist daarom ben je hier wel welkom – nodig zelfs. Verandering is nodig. Voel wat je te geven hebt; de wereld om je heen verlangt naar jouw licht. Deze workshop kan je helpen om dat licht te laten stralen.

Wat houdt de workshop in?

Gerrit zal via meditatie en visualisatie jou op weg helpen om jouw licht tot uitdrukking te brengen. Om hier werkelijk te stralen zodat je je thuis voelt op aarde. De workshop zal verschillende thema's aansnijden:
- Tijd creëren voor jezelf en ontdekken wie je bent
- Jezelf uitdrukken
- Ja zeggen tegen de binnenkomende stroom

Deze workshop gebeurt in een groep en ieder krijgt de gelegenheid om op haar of zijn eigen manier hiermee ervaring op te doen.
Na afloop van de meditaties, spreken we de opgedane ervaringen door zodat deze verwerkt kunnen worden. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Opnames workshop
De inleiding en de meditaties worden opgenomen. Na afloop van de workshop ontvang je via e-mail een link waarmee je de opnames via het internet kunt downloaden en beluisteren.

Prijs
59€ pp

Inschrijven
Schrijf je in door een mail te sturen naar lieve.claeys@gmail.com. Je ontvangt dan informatie met hoe je kan betalen.

Klik hier voor meer info


 

Reis naar Egypte met workshops “Zelfheling voor Lichtwerkers” (november 2019, door Pamela)

Het wonder van de witte woestijn

Zoals jullie waarschijnlijk hebben begrepen uit vorige nieuwsbrieven, heb ik een grote liefde opgevat voor Egypte: als bakermat van een oude, rijke beschaving maar ook als een land waarin de Aarde tot me spreekt en de levendigheid en de warmte van de mensen me raakt.

Ik kom geregeld in Luxor (midden van Egypte) maar droom al een tijdje van een reis naar de woestijn. Ten westen van de Nijl ligt de uitgestrekt Western Desert, waarin op sommige plaatsen nederzettingen zijn gevormd rondom oases.

De meest magische plek die me aantrekt is de Witte Woestijn, bekend om z’n grillige wit-gele rotsformaties.

De Witte Woestijn is 70 miljoen jaar oud. Hij bestaat uit een gebied van 50 kilometer. Hier staan door de wind gesculptuurde kalksteenrotsen. In alle vormen. Een deel daarvan was ooit koraal. Als pilaren staan ze in het desolate landschap.

https://www.droomplekken.nl/egypte/westelijke-woestijn/

Mijn ultieme droom is een paar nachten onder de sterrenhemel in de woestijn te slapen!

En het lijkt me heerlijk er overdag rond te zwerven, de leegte en weidsheid van de woestijn in ons opnemend, en tegen de avond rond een vuurtje samen bijeen te zitten. 

Deze droom kan nu werkelijkheid worden.

Ik werk samen met een betrouwbare en spiritueel onderlegde gids, die dankzij zijn ervaring en netwerk deze reis kan verzorgen, die bestaat uit een tweedaags bezoek aan Cairo, en vijf dagen in de Witte Woestijn.

De reis zal starten in Caïro, waar we twee dagen verblijven. Natuurlijk bezoeken we de grote pyramide van Gizeh, één van de meest indrukwekkende bouwwerken die ik ooit heb aanschouwd. De uitstraling is van buitenaf imposant en ontroert me diep, omdat ik voel dat dit gebouw een mystieke lading heeft die verbonden is met een tijd waarin de sluier tussen het aardse en het bovenaardse dunner was. En ik zal nooit vergeten wat ik ervoer toen ik de Koningskamer, binnenin de pyramide, betrad. Het was een vrij moeizame klimtocht ernaar toe, via trappen vol toeristen die door elkaar heendrongen, maar toen ik eenmaal binnenin stond raakte ik overweldigd door de sacrale sfeer.  

Ook het Museum van Oudheden in het centrum van Cairo is een must. De uitstraling van de antieke beelden en sculpturen daar is verbonden met onze zielsgeschiedenis als lichtwerker en ze herinneren aan een tijd waarin het spirituele en het dagelijkse innig vervlochten waren.

Na een tweedaags verblijf in Cairo (3 nachten) vertrekken we de derde ochtend met minibusjes naar de Baharya oase, in de westelijke woestijn. Dat is 5 uur rijden vanuit Cairo. Daar aangekomen, trekken we na de lunch pauze met jeeps de woestijn in om ons tentenkamp te bereiken. De daarop volgende dagen verkennen we diverse bijzondere plaatsen in de witte woestijn, waaronder rotsformaties, natuurlijke waterbronnen en antieke monumenten. We volgen de stroom van het moment en nemen rustig de tijd om te genieten van de ongerepte en zuiverende kracht van de natuur.

Ter plaatse zijn er kampeermogelijkheden voor ons georganiseerd, via het netwerk van onze gids. Alles wordt goed verzorgd, echter het is rondtrekkend kamperen en het zal qua faciliteiten primitief zijn. Er zijn geen toiletten en douches; we bevinden ons letterlijk in de woestijn en niet op een camping, maar we bezoeken warmwaterbronnen waarin je kunt baden en overdag zijn we ‘in de bewoonde wereld’ met restaurants voor de lunch en winkeltjes.

We zullen na vier nachten in de woestijn weer terugkeren naar Baharya (waar we aankwamen), om de laatste nacht daar in een hotel te verblijven, waarna we de volgende dag met busjes terugrijden naar Cairo, vanwaar je terugvliegt naar Nederland of België.

Gedurende deze week zal ik drie workshops geven, en ieder van de deelnemers kan tenminste eenmaal een persoonlijke vraag inbrengen en gechanneld antwoord daarop ontvangen.

Het thema van de week is Zelfheling voor Lichtwerkers

In deze tijd van grote transformatie hebben veel lichtwerkers het moeilijk. We worden geconfronteerd met intense emoties, juist omdat we ons bewustwordingsproces ten volle aangaan.

Op uiterlijk vlak kan dit betekenen dat relaties afbreken, karmische ontmoetingen ons leven op z’n kop zetten, bestaand werk niet meer past, er onzekerheid optreedt over geld en twijfel rondom je plek in deze wereld.

Al deze processen horen bij het volledig indalen van onze ziel, de overgang van ego naar hart en de zelfverwerkelijking waarnaar we ten diepste streven.

Omdat lichtwerkers oude zielen zijn die al vele incarnaties achter de rug hebben, krijgen ze in dit proces ook te maken met traumatische ladingen uit vorige levens. Het doel van dít leven is integratie van alle losse en verloren zielsfragmenten, zodat je in het nu, in het heden, volledig aanwezig kunt zijn vanuit je geheelde kern.

De workshops helpen jou jezelf beter te leren begrijpen en ondersteunen in dit pittige maar verrijkende proces.

De volgende thema’s zullen worden aangestipt:

Zelfherinnering

Zelfherinnering betekent je ziel weer voelen en van daaruit naar je leven kijken. Dit betekent ook: je rol als lichtwerker begrijpen. Waarom ben je hier, waarom ben je ‘anders’, waarom ben je zo gevoelig, wat is je oorsprong, hoe maak je contact met de wijsheid van je ziel en hoe herinner je je grootheid en wie je werkelijk bent.

Zelfexpressie en creativiteit

Als je het contact met je ziel heb hersteld, en je voelt wat je eigenlijk wilt, rijst de vraag: hoe? Vaak pas jij niet in bestaande vormen en structuren, is het lastig om autoriteiten buiten je zomaar te volgen, ben je eigenzinnig en origineel. Hoe vind je jouw vorm van zelfexpressie? Hoe breng je jouw vorm van lichtwerk naar buiten? En hoe overwin je de angsten die daarbij naar boven komen: kan ik het wel, is wie ik ben welkom in deze wereld, trek ik daarmee voldoende geld aan?

Relaties

Kun je jezelf zijn in een relatie? Heb je het gevoel dat wie je bent werkelijk wordt gezien of ben je bezig bepaalde patronen te herhalen van je ouders of familie, of word je beïnvloed door beperkende beelden van vrouwelijkheid en mannelijkheid? Een groot thema voor lichtwerkers in relaties is: grenzen stellen, niet teveel geven of ‘de hulpverlener’ worden en daarnaast de energie van de buik toelaten en de wonden op het gebied van seksualiteit en intimiteit onder ogen zien en helen.

Praktische info

De reis zal plaatsvinden van 31 oktober t/m 8 november 2019.

Het gaat om 8 nachten, waarvan 3 in Cairo, 4 in kampeertenten in de woestijn, en 1 in een plaatselijk hotel in Baharya.

Dag 1 Reisdag, aankomst in Cairo
Dag 2 Bezoek Cairo
Dag 3 Workshop 1 en bezoek Cairo
Dag 4 Met busje naar de Bahariya oase en met jeep naar de woestijn
Dag 5 Workshop 2 en rondtrekken in woestijn
Dag 6 Woestijn, diverse bezienswaardigheden
Dag 7 Workshop 3 en woestijn
Dag 8 Woestijn laatste dag en terug naar Bahariya; overnachting in hotel daar
Dag 9 Terugreis per busje naar Cairo en van daaruit naar Nederland/Belgie

NB Enkele details omtrent het schema liggen nog niet vast, dit gebeurt in nader overleg met jullie. Het programma is flexibel en we volgen de stroom van wat goed voelt per dag.

We worden doorlopend begeleid door een ervaren gids (die goed Engels spreekt). Er is voldoende ruimte voor bezinning en rust in het programma.

Vegetarische of veganistische maaltijden mogelijk.

De prijs exclusief vliegticket bedraagt 1500 euro. Graag een aanbetaling van 500 euro en het resterende bedrag van 1000 euro overmaken vóór 1 oktober.

Deze prijs omvat de drie workshops, de accommodatie in Cairo en in de woestijn, alle vervoer, alle maaltijden (incl. water excl. andere drankjes), gids en entreetickets.
Je dient zelf een visum aan te schaffen bij aankomst op het vliegveld van Cairo (25 euro). 

Het vliegticket wat je nodig hebt is een retour Cairo (kosten vanuit Amsterdam doorgaans rond 400 euro met Egyptair als je tijdig boekt). Vliegtijd 4 à 5 uur.

Het klimaat is begin november aangenaam, overdag wordt het behoorlijk warm (30 graden) en ’s avonds kan het flink afkoelen in de woestijn. 

Info en opgave: voor meer informatie en opgave, mail me op pamela@jeshua.net
De reis vindt plaats bij deelname van minimaal 8 personen.
Boek pas je vliegticket als je van mij definitieve bevestiging hebt ontvangen.


 

Heling voor Lichtwerkers in Gran Canaria

In januari 2020 gaan we genieten van een luxe retreat op het eiland Gran Canaria, waar zon, zee en strand ons een fijne entourage bieden voor ontspanning, verdieping en zelfheling.

In deze tijd van grote transformatie hebben veel lichtwerkers het moeilijk. We worden geconfronteerd met intense emoties, juist omdat we ons bewustwordingsproces ten volle aangaan.

Op uiterlijk vlak kan dit betekenen dat relaties afbreken, karmische ontmoetingen ons leven op z’n kop zetten, bestaand werk niet meer past, er onzekerheid optreedt over geld en twijfel rondom je plek in deze wereld.

Al deze processen horen bij het volledig indalen van onze ziel, de overgang van ego naar hart en de zelfverwerkelijking waarnaar we ten diepste streven.

Omdat lichtwerkers oude zielen zijn die al vele incarnaties achter de rug hebben, krijgen ze in dit proces ook te maken met traumatische ladingen uit vorige levens, soms erg oud en teruggaand tot Atlantis.

Het doel van dít leven is integratie van alle losse en verloren zielsfragmenten, zodat je in het nu, in het heden, volledig aanwezig kunt zijn vanuit je geheelde kern.

Deze vakantieretraite biedt je de gelegenheid om, naast het ervaren van de helende werking van zon, natuur en zee in een luxe omgeving, via een drietal workshops jezelf beter te leren begrijpen en ondersteunen in dit pittige maar verrijkende proces.

Op de drie verschillende ochtenden zullen we ingaan op specifieke thema’s, echter de rode draad vormt het bovengenoemde transformatie proces.

Deze reis wordt georganiseerd door Davy en Denise Diekstra van Lichtwerkers Nederland en alle informatie kun je vinden via deze link.


Reis Taiwan

 

Mocht je eind september zin hebben in een reisje naar het mooie Taiwan. We geven daar een Engelstalige workshop. Je bent van harte welkom.
Voor meer info:
https://joyfullivingtw.weebly.com/
 


 

Nieuwe channelings

Vrees niet de eenzaamheid

Pamela Kribbe channelt Jeshua

"Jullie maken deel uit van een groep zielen die op aarde is om te helpen bij een bewustzijnsverandering die totaal is, die de wereld omspant. Het is een fundamentele verandering van een perspectief van kijken, voelen en handelen. Deze verandering is nodig, omdat het leven op aarde toe is aan verandering. Het bewustzijn wil verder groeien, en niet alleen in het mensenrijk. Ook in het dieren- en plantenrijk, in de natuur, in het geheel van de aarde is er een drang naar vernieuwing, naar een nieuwe geboorte."

Hart en ziel

Pamela kribbe channelt Maria Magdalena

"Op het moment dat je in contact komt met de stem van je ziel en je innerlijk kanaal zich opent, ga je licht verspreiden onder mensen. Sommige mensen staan hier op te wachten. Ze zijn heel erg toe aan precies dat licht en die informatie die jij komt brengen. Ze staan ervoor open. Dit is jouw publiek. Dít zijn de mensen die jij kunt raken met jóuw bewustzijn en met jóuw innerlijke gaven. Er zijn echter ook mensen die er niet voor open staan; die kunnen terugdeinzen voor het licht of de informatie die jij te geven hebt."


Nieuwe artikelen van Gerrit

Leegte

We denken vaak dat de ruimte tussen de sterren heel erg leeg is. En bij leegte denken we vaak ook aan eenzaamheid. Maar is dat wel zo? Gerrit laat in dit korte stukje zien dat er ook een hele andere manier van kijken mogelijk is.


Afscheid nemen: een weg van rouw naar liefde

Onlangs overleed mijn moeder op 94 jarige leeftijd. In de uiterlijke wereld verdween ze, maar innerlijk voelde ik een tijdloze liefdesband groeien. Over dat proces schreef ik dit artikel.


Video met Ellen Worm: Het innerlijke kind

Er is weer een video met Gerrit beschikbaar. Samen met Ellen Worm praat hij over het innerlijk kind en het opvoeden van kinderen.

Klik op hier om de video te starten

 


Interview met Pamela

Anne Neijnens interviewde Pamela. Je kunt het interview hier beluisteren. Helaas is de geluidskwaliteit niet zo goed.


www.pamela-kribbe.nl
www.gerrit-gielen.nl
www.jeshua.net


Word lid van onze nieuwsbrief


Boeken van Pamela Kribbe
klik op het plaatje voor meer info of om te bestellen


Geprekken met Jeshua


Contact met Gidsen


Ode aan de Aarde


Bezield Leven

Nacht van de Ziel
Nacht van de Ziel

De verboden vrouw spreekt
De verboden vrouw spreekt