Nieuwsbrief november 2012

 

Lieve lezer,

Bij deze weer enkele nieuwtjes uit onze praktijk. Er zijn twee nieuwe teksten op onze websites verschenen, de eerste een channeling van Jeshua en de tweede een artikel van Gerrit over channeling. Verder brengen we je graag op de hoogte van ons najaarsprogramma.

Inhoud

- Channeling Jeshua “De Rugzak”

- Artikel van Gerrit: “Astrale invloeden bij het channelen”

- Drie Engelse channelings over Thuiskomen op Aarde

- Vierdaagse workshop Channeling op klooster Nieuwkerk

- Reis naar Portugal rondom de jaarwisseling 2012/2013 met workshops over "Leven op de Nieuwe Aarde"

- Tot slot


Nieuwe teksten op onze websites

Channeling Jeshua “De Rugzak”

In deze recente channeling laat Jeshua zien hoe we ons kunnen losmaken van ballast uit het verleden, die als een te zware rugzak op ons drukt. Die ballast bestaat niet alleen uit pijnlijke ervaringen uit je eigen leven. Ook negatieve overtuigingen of angsten die leven in je familie, geboortestreek en cultuur kunnen je beïnvloeden. Jeshua laat zien dat er in ons een kern van bewustzijn leeft die onafhankelijk is van al deze invloeden. Deze kern, onze ziel, kan ons vrijmaken.

Stel je voor dat je die rugzak opent. Je ziet daarin een steen. Raak die steen aan met je handen. Voel het gewicht ervan, de zwaarte, de kou.
Maak dan contact met het intense licht dat leeft in jouw hart en in jouw handen. Opeens voel je, weet je: “Ik kom niet uit het verleden, ik kom uit de toekomst. Ik ben niet dat wat het verleden van mij heeft gemaakt. Die sporen bepalen niet wie ik ben. Ik ben vrij en groots en magisch.”
Met deze handen van de toekomst, van jouw vrije zelf, raak je de steen aan.

Deze channeling kun je lezen en beluisteren op www.pamela-kribbe.nl
Kijk onder het kopje Nieuw of in het linkermenu onder Serie 3: Lichtwerker zijn in de Nieuwe Tijd (tekst) en onder het kopje Geluidsbestanden (audio).

Artikel van Gerrit: “Astrale invloeden bij het channelen”                       

Channelen is een menselijke bezigheid en daarom net zo gevoelig voor fouten en vergissingen als andere menselijke bezigheden. Toch wordt dit vaak miskend. Channelen wordt vaak ofwel té serieus genomen ofwel totaal afgewezen als vals en onjuist. Wij denken dat channelen een waardevolle bron van informatie kan zijn, maar dat het buitengewoon belangrijk is rekening te houden met de storende factoren die een channeling kunnen beïnvloeden. De meest voor de hand liggende is dat degene die channelt een mens is met eigen angsten en oordelen, ook al probeert hij die zo goed mogelijk los te laten. Daarnaast is ook de cultuur waarin je leeft van grote invloed op je geest, en zal die ongetwijfeld de channelings van individuen beïnvloeden. Kijk maar eens naar channelings van ongeveer een eeuw geleden. Wat opvalt is de plechtstatige, formele toon die vaak een wat moralistische bijklank heeft. (Bijvoorbeeld Blavatsky, Steiner of Jozef Rulof). Hoewel deze boodschappen universele waarheden kunnen bevatten, sluiten ze (steeds) minder goed aan bij de huidige tijdsgeest. Moderne channelings zijn in een andere taal geformuleerd, vaak directer en minder gezwollen. Dit laat zien dat de toon en ook de inhoud van channelings mee verandert met de cultuur.

De hierboven genoemde factoren zijn wereldse invloeden op het channelen. In het nieuwe artikel van Gerrit belicht hij een andere factor die channelings kan beïnvloeden: de astrale wereld.

Het jaar 2012 begint al weer aardig op te schieten. Langzaam begint duidelijk te worden dat vrijwel alle – vaak gechannelde - voorspellingen niet uit zijn gekomen. Geen reusachtige natuurrampen, geen kanteling van de polen, geen massale ascensie, geen Niburu, geen buitenaardse invasie, geen galactische federatie, geen komst van de wereldleraar… om maar wat dingen te noemen.
Dit bevestigt maar weer eens dat er blijkbaar een hoop onzin gechanneld wordt. Hoe kan dit? Iemand die channelt ontvangt toch een hogere inspiratie? Zitten al die mensen die channelen ons dan te belazeren en fantaseren ze gewoon maar wat?

Zo eenvoudig ligt het niet. Mensen die channelen geloven doorgaans in wat ze doen en zijn vaak oprecht geschokt als hun voorspellingen niet uit blijken te komen. Het gaat in het algemeen om gevoelige, paranormaal begaafde mensen die in staat zijn contact te maken met niet-fysieke entiteiten. Ze zijn er van overtuigd dat die entiteiten hen betrouwbare en belangrijke informatie doorgeven.

Wat gaat er dan fout?

Het probleem is de astrale wereld die ons omringt.

Lees verder op www.gerrit-gielen.nl , kijk onder het kopje Nieuw of in het linkermenu onder Teksten.

Drie Engelse channelings over Thuiskomen op Aarde

We zijn net teruggekeerd uit Zuid-Frankrijk, waar we een driedaagse workshop gaven aan een groep van 24 Fransen. Het was een bijzondere en verrijkende ervaring. De aanwezige mensen voelden aan als “familie” en de energie tijdens de channelings was heel sfeervol en krachtig. De channelings gingen over vragen als: hoe vind ik mijn plek op Aarde, waarom ben ik hier überhaupt, hoe kan ik in twee werelden tegelijk leven, de oude en de nieuwe wereld?

Graag maken we je deelgenoot van deze channelings. Je kunt ze beluisteren via deze link.

Let wel: de channelings zijn in het Engels, maar het is eenvoudig Engels in een rustig tempo.

De uitgeschreven teksten van deze channelings zullen binnenkort op onze Engelse website www.jeshua.net verschijnen. Als je belangstelling hebt voor het lezen van nieuwe Engelstalige channelings, kun je lid worden van onze Engelse nieuwsbrief door een mail te sturen naar aurelia@jeshua.net met als onderwerp “newsletter please”.


Vierdaagse workshop Channeling op klooster Nieuwkerk

Van 11 t/m 14 november gaan we een vierdaagse workshop “Channeling” geven op het prachtig gelegen klooster Nieuwkerk ten zuiden van Tilburg. (www.kloosternieuwkerk.nl). Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Deze workshop is bedoeld voor mensen die iets met channeling willen gaan doen, voor zichzelf of in hun werk met mensen (bijvoorbeeld in een eigen praktijk). Heb je het gevoel dat je in je werk met mensen wordt geïnspireerd door een stroom die van buiten jou komt en zou je daar graag bewuster contact mee willen maken? Voel je je aangetrokken tot channeling maar ben je onzeker of wat jij hoort/voelt/waarneemt echt klopt en zuiver is? Vraag je je af hoe je je vermogen tot channelen verder kunt ontwikkelen en hoe je het naar buiten zou kunnen brengen? Op dit soort vragen gaan we in de workshop in. Het is niet de bedoeling van de workshop dat wij je een vaste methode aanbieden om te leren channelen. Wij geloven dat bij ieder mens een eigen vorm past en dat ieder hierin zijn/haar eigen weg moet vinden. Wel is het de bedoeling dat je meer helderheid krijgt over wat channelen is, en wat het voor jou kan betekenen.
Gedurende de workshops wordt dit thema op de volgende manieren behandeld:

-

via geleide meditaties (door Gerrit) die je uitnodigen bewust in contact te komen met de energie van gidsen/leraren die door jou heen wil stromen.

-

via channelings (door Pamela) waarin wordt toegelicht wat channeling is, voor wie het is bedoeld en hoe je meer zelfvertrouwen kunt ontwikkelen als channeler.

-

na afloop van de channelings krijgt ieder ten minste eenmaal de gelegenheid om een persoonlijke vraag voor te leggen waarop je een gechanneld antwoord ontvangt.

We werken met een groep van maximaal 16 personen.

Naast onze workshops staan er ook twee yoga workshops op het programma o.l.v. Julia Stolte.
Julia is een ervaren yoga en meditatiedocente en de workshops zijn vooral gericht op aarding, diep contact maken met je lichaam en het hervinden van levensvreugde. Ervaring met of kennis van yoga is geen vereiste.
In Julia’s eigen woorden: “Dit is een twee uur durende workshop waarin door fysieke en energetische bewegingen je je levensenergie voelt stromen. Het is gericht op diepe aarding, het oprecht waarderen van het Aardse, lichamelijke aspect van je bestaan, je levensvreugde.”
Omdat de yoga workshops volgen op de ochtend workshops kunnen ze je helpen om dat wat je in de ochtend hebt ervaren, te gronden en te integreren in je lichaam.

Buiten de vaste programma-onderdelen kun je vanuit het klooster schitterende boswandelingen maken. Met een beetje geluk zijn er half november nog prachtige herfstkleuren te bewonderen. Voor Nederlandse begrippen is het hier erg stil en kom je op doordeweekse dagen bijna niemand tegen.

Data:

Zondag 11 november t/m woensdag 14 november

Kosten
: 450 euro all in (incl. BTW), o.b.v. een tweepersoons kamer. (Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van 12,50 per dag).

Voor uitgebreide informatie over het programma, kijk op www.pamela-kribbe.nl onder het kopje Nieuw of in het linkermenu onder Workshops.


Reis naar Portugal rondom de jaarwisseling 2012/2013 met workshops over "Leven op de Nieuwe Aarde"

Wij zijn heel verheugd om samen met onze reispartner Magical Tours een nieuw avontuur aan te gaan: een reis naar Portugal in de week rond de jaarwisseling om daar het jaar 2013 in te luiden!

We verblijven op een prachtig centrum aan de zuidkust van Portugal (Algarve) en bezoeken daar onder de bezielde leiding van Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk bijzondere plekken in de natuur en de omgeving.
Tijdens deze week bieden wij drie workshops aan die in het teken staan van “Leven op de Nieuwe Aarde”.

Drieluik “Leven op de Nieuwe Aarde”

Deze tijd nodigt ons uit steeds meer te leven vanuit ons hart, vanuit wat ons werkelijk bezielt en vervult en niet vanuit wat wij moeten of ons aangeleerd is. Kiezen vanuit ons hart heeft ingrijpende gevolgen voor alle aspecten van ons leven. In deze week gaan we onderzoeken wat leven vanuit ons hart betekent voor onszelf, in het bijzonder op het gebied van werk, relaties en gezondheid. Welke angsten, blokkades of overtuigingen houden ons nog tegen in het volgen van ons hart? Hoe verstaan wij de taal van de ziel en hoe vertalen wij de fluisteringen van ons hart naar het leven van alledag?

In de serie van drie workshops tijdens deze vakantie staan de volgende thema’s centraal:

Workshop 1:

Werk

Workshop 2:

Relaties

Workshop 3:

Gezondheid

Via channeling en geleide meditatie wordt je uitgenodigd om contact te maken met je bestemming op Aarde, met wat je ziel hier wil geven en ontvangen. Tijdens de vraag- en antwoordronde kun je een persoonlijke vraag stellen waarop je een gechanneld antwoord ontvangt. Elke deelnemer wordt gedurende de week in de gelegenheid gesteld tenminste één vraag te stellen.

De opzet van elke workshop is:

1. Geleide meditatie door Gerrit

2. Channeling door Pamela

3. Pauze

4. Vraag- en antwoordronde


Hieronder een stukje van de reisinformatie op de site van Magical Tours:

Deze bijzondere week in de laatste dagen van 2012 en de eerste dagen van 2013 is een voorproefje van het leven op aarde zoals het bedoeld is!!
Genieten van inspirerende workshops en bijzondere plaatsen in de natuur. De verbinding ervaren met moeder aarde, die ons intens lief heeft, die ons draagt, voedt, ons de mogelijkheid geeft een aards leven te leven.
We dompelen ons onder in de elementen, het schitterende zonlicht op de okerkleurige rotsen, de wilde golven van de Atlantische oceaan, de wind in onze haren op uitgestrekte stranden en de bijzondere energie van krachtplaatsen in de omgeving.

Alle ingrediënten voor een liefdevolle afsluiting van 2012 en een inspirerend begin van 2013 zijn aanwezig.
We verblijven op een schitterend centrum, met uitzicht op de Atlantische oceaan op loopafstand van het dorp Loulé, in de Algarve – Zuid-Portugal. Loulé is mooi gelegen tegen een uitloper van de Sera de Malhão en is omgeven door prachtige bossen, wijngaarden en kleurrijk struikgewas.
De workshops van Pamela en Gerrit worden afgewisseld met prachtige excursies in de omgeving.

Voor uitgebreide informatie over deze week, kijk verder op www.magicaltours-vakantie.nl
Aanmelding voor deze week verloopt via Magical Tours, het reisburo voor spirituele reizen van Jacqueline Streefkerk en Jean-Luc Evens.


Tot slot

Wij zijn op zoek naar een rustige, landelijk gelegen huurwoning voor onszelf. We houden van de bosrijke gebieden ten zuiden van Tilburg, grenzend aan België. Maar we staan open voor alle mogelijkheden. Heb je een tip of suggestie? Laat het ons weten op info@gerrit-gielen.nl. Alvast hartelijk dank!

Warme groet,

Pamela & Gerrit

www.pamela-kribbe.nl

www.gerrit-gielen.nl

www.jeshua.net (Engelstalig)