Nieuwsbrief november 2016

1. Egyptereis maart 2017

2. Je levensdoel vinden (traject door Gerrit)

3. De Verboden Vrouw Spreekt: nu ook als E-boek verkrijgbaar

4. Channeling "Je aardse natuur omarmen"

5. Lezing over Zielsherkenning, Brugge 22 januari

6. Aardecirkel met klankhealing, Nijmegen 29 januari


1. Egyptereis maart 2017, met workshop "Je innerlijke kanaal openen"

In maart 2017 gaat Pamela een drietal workshops verzorgen op een spirituele reis naar Egypte, die wordt georganiseerd door Claire Greve. Hieronder vind je de aankondiging zoals die op de website van Claire staat:

4 Maart  t/m 14 Maart  2017

Journey of the Inner Eye 

Ontmoeting met de heilige Tempels van Egypte

Reis naar eeuwenoude Energetische Krachtplekken
Reis naar jouw innerlijke wijsheid
Reis naar Heelwording 

Met veel vreugde nodigen wij 
diegenen die zich geroepen voelen uit 
om dit voorjaar met ons mee te reizen naar Egypte; 
het land van licht, wijsheid en magie.

Als Egypte jouw Ziel roept…
Dan voel en weet je dat zonder te denken…
Dan is de tijd rijp om jouw Ba; ’het zuivere licht van je ziel’ te ontmoeten
De wijsheid en ‘gaven’ in jouw celherinnering te openen
en thuis te komen in jezelf  

Egypte is een van de krachtigste energetische plekken op aarde. De hoge trilling en zuivere energie van de grond, de Nijl en de heilige tempels die we bezoeken versterken de verbinding met jouw innerlijke bron en unieke gaven. Egypte is de bakermat van mystiek, magie en de oudste inwijdingsleringen. De oude Egyptenaren hadden een diep weten van de ‘Hemelse kennis’ en de gaven van het innerlijk oog, overgeleverd vanuit de Atlantische mysteriën. Het hart als doorgeefluik van de ziel.

Er ligt in Egypte een energie slapende die nu langzaamaan gewekt mag worden; de energie van het innerlijk oog.  Er is een groep ‘lichtwerkers’ die zich in deze tijd sterk geroepen voelt terug te keren naar de ‘Ancient Egyptian Roots’ van hun ziel om de oude kennis en gaven die in onze ziele-herinnering liggen opgeslagen weer te openen en op deze manier de grote transformatie die in onszelf en op aarde gaande is verder te helpen. Vanuit een hartgedragen en goed geankerd bewustzijn kunnen we a.h.w. kanaal zijn voor dit zuivere weten in onze ziel en zo bruggen slaan tussen eeuwenoude Egyptische wijsheid en onze hedendaagse westerse manier van leven en helen.

Wat ik steeds weer ervaar is dat de energie van dit land, waar de sluier naar het ‘goddelijke’ zo dun is, nieuwe bewustzijnslagen opent in onze ziel en helpt deze diep te verankeren in ons ‘zijn’.

In Egypte kom je thuis in jezelf en kan je al je cellen voeden…

… met de meditatieve stilte en vrede van de Nijl en woestijn waar goddelijke en aardse energie zo krachtig samenkomen
…de zinderende warmte van de zon en het witgouden licht van Egypte
…de helende werking van eeuwenoude tempels en krachtplaatsen

 

Programma

Vanuit Luxor, het oude Thebe, gelegen in de woestijn met de Nijl als levensader, bezoeken we alle belangrijke tempels en krachtplekken op de East en Westbank van de Nijl. We bezoeken o.a. de  imposante Karnak tempel, de zachte Luxor tempel, The valley of the Kings and Queens, Medinet Habu, Deir el medina, Hatsjepsoet, Esna Tempel en de Horus tempel in Edfu.

We hebben een inspirerend maar rustig programma waarin ook veel ruimte is voor verwerking en mijmertijd. Er is ruimte voor samen en voor alleen zijn.
We reizen niet veel maar bezoeken alle krachtplekken vanaf twee bijzondere en comfortabele hotels. Ook zullen we de magie van de Nijl ervaren met zonsondergang op een feluka of een authentieke Dahabiya. Alleen al het varen op de heilige Nijl is als een grote meditatie.

We nemen de tijd om de energie van de tempels in alle rust te ervaren. Om naar binnen te gaan, te mediteren en de bijzondere kracht en diepe vrede van deze plekken écht te ontvangen en diep in onze cellen in te ademen. Het gaat om jouw unieke ontmoeting met de magische energie van Egypte. Door dit zo puur mogelijk te ervaren (zonder teveel te weten) komt jouw eigen, ware wijsheid en ziele-herinnering boven.
Egyptische tempels zijn ‘The Houses of the Spirits’. De magische kracht van deze plekken en de eeuwenoude wijsheid van Egypte openen diepe lagen in ons bewustzijn en geven ruimte voor nieuwe levensstromen die naar ons toe willen komen. 

De Tempels van Egypte zijn waarlijk heilige plaatsen, waar de Ancient Spirits nog intens en voelbaar aanwezig zijn (en met je werken). Het mediteren in of ronddwalen door de zuilenhallen of de kapellen opent je hart en je ziel, het is een magisch proces, je wordt als vanzelf aangeraakt in heldere inzichten, diepe vrede en wonderlijke synchroniciteit. Deze plek kan dus ook diepe persoonlijke processen in werking zetten. Thema’s die te maken hebben met het Licht en de Schaduw in ons, worden a.h.w. versneld aangeraakt, uitvergroot en doorgewerkt. Egypte heelt in iedereen altijd weer wat geheeld mag worden. Nergens op aarde voelde ik zo’n intense aanraking, sereniteit en liefde als hier.
 

Workshops Pamela kribbe

Pamela Kribbe zal tijdens deze reis 3 workshops geven met als thema “Je innerlijke kanaal openen” 

Pamela:

In deze workshops gaan we werken aan het openen van ons innerlijke kanaal, dat ons verbindt met onze intuďtie en ziel. De ziel wil altijd tot ons spreken, evenals gidsen van de andere zijde, maar vaak blokkeren we de communicatie door angsten, zelftwijfel en negatief scepticisme. In de workshops behandel ik de volgende thema's: "hoe herken je je innerlijke stem en de stem van een liefdevolle gids?", "hoe ga je om met angsten die je blokkeren?" en "wat is de bedoeling van jouw weg op aarde en welke rol speelt je innerlijke kanaal daarin?"

In elke workshop bied ik een channeling aan die ingaat op deze aspecten. Daarnaast is het voor iedereen mogelijk gedurende de week een persoonlijke vraag te stellen waarop je een gechanneld antwoord ontvangt. Ook gaan we het zelf ontvangen van boodschappen concreet oefenen via geleide meditaties.

Deze workshop is bedoeld voor mensen die graag bewust contact willen maken met de stem van hun ziel en/of hun gidsen/leraren. Ook zeer geschikt voor mensen die professioneel mensen begeleiden en daarin meer gebruik willen maken van hun intuďtie/innerlijke kanaal. 

 www.pamela-kribbe.nl

De kosten voor deze reis inclusief de workshops zijn  1450,- 

Hierbij inbegrepen zijn alle overnachtingen (op basis van 2 pers. kamers, toeslag 1 pers.kamer is 15,- per nacht). 
Alle maaltijden, alle vervoer van en naar vliegveld, hotels en excursies. Begeleiding excursies, meditaties en de Workshops van Pamela tijdens de reis.
Alle excursies naar tempels en krachtplaatsen. 
Dit bedrag is exclusief tips en vlucht.

De 2 beste mogelijkheden voor de vlucht zijn:

* Ticket naar Luxor 4 maart  heen en 14 maart terug. Boeken via  Egypt air, WTC (world ticket centre) of Cheaptickets (met overstap in Cairo, let op goede overstaptijden!!).
* Ticket naar Hurgada 4 maart heen en 14 maart terug met Corendon (rechtstreekse vlucht en je wordt opgehaald met een busje, 3 uur rijden naar Luxor door de woestijn)

Let op! de prijzen van de tickets kunnen ineens snel stijgen dus als je weet dat je mee wilt, boek dan zo snel mogelijk. Als je meer informatie of graag hulp wilt bij/over vluchten kan je me altijd bellen.

Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Luxor of Hurghada.
Visum koop je ter plekke (tijdens overstap in Cairo of in Hurgada) en kost ongeveer 23 euro. 

Er is een beperkt aantal plaatsen en eenpersoonskamers beschikbaar dus wacht niet te lang met boeken. Ook in verband met beschikbaarheid van vluchten. Mocht de reis om welke reden dan ook niet door kunnen gaan, wordt het bedrag in zijn geheel gerestitueerd. Een voorschot van € 300,- is gewenst om je plaats te reserveren.

Reservering en meer informatie bij Claire Greve

In mijn praktijk in Den Haag begeleid ik mensen dmv Soulreading en energetische Healing. Het geeft mij veel vreugde om mijn liefde voor dit land en haar krachtige, helende tempels te kunnen delen met gelijkgestemden die zich in deze tijd van diepe transformatie voelen aangetrokken tot de magische wijsheid van het oude Egypte. Om zo ons ware zelf en ‘unieke gaven’ te herinneren, onszelf te helen en daarmee ook anderen. Sinds mijn eerste bezoek aan Egypte 20 jaar geleden verloor ik mijn hart aan dit land. Egypte is het ‘thuis van mijn ziel’.

Je bent altijd welkom me te bellen of mailen voor vragen of overleg
06 52789040
clairegreve@ziggo.nl

www.clairegreve.nl

Tot ziens in het gouden licht van Egypte 2. Je levensdoel vinden (begeleidingstraject van drie vrijdagen door Gerrit)

Velen van ons zijn op zoek. We draaien mee in de maatschappij, verdienen ons geld, hebben onze hobby’s, een gezin, vrienden en kennissen maar toch vragen we ons af: is dit alles? Er moet toch meer zijn. 
Dit gevoel ontstaat als de werkelijke inspiratie ontbreekt, als de energie van je ziel – je ware zelf– niet de wereld instroomt. Wie je werkelijk bent blijft dan verborgen voor de buitenwereld.
Als dit het geval is, ontstaat het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven, een gevoel van zinloosheid. En dan ga je je afvragen “wat is het doel van mijn leven?”

Het doel van deze workshop is om jou te helpen bij het vinden van je levensdoel.
De workshop bestaat uit drie delen die gezien kunnen worden als drie afzonderlijke stappen die nodig zijn om dit doel te bereiken.

Opbouw van de workshops

Elke workshop begint met een inleiding waarin ik iets vertel over het thema van die dag (zie hieronder). Daarna geef ik enkele geleide meditaties die je helpen om dit thema voor jezelf te onderzoeken en uit te werken. Ieder krijgt de gelegenheid om op haar of zijn eigen manier hiermee ervaring op te doen. 
Na afloop van de meditaties bespreken we de opgedane ervaringen, zodat deze verwerkt kunnen worden en krijgt iedereen advies hoe het thema gerealiseerd kan worden in het eigen leven, eventueel ondersteund door oefeningen.
Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Thema 1) Weer voelen wie je werkelijk bent

Dus even vergeten wat anderen, met name je ouders, je hebben geleerd over jezelf. Maar werkelijk van binnenuit voelen wie je bent, wat je oorspronkelijke energie is. 
Bijvoorbeeld: je hebt als meisje vroeger te horen gekregen dat je je niet mannelijk hoort te gedragen. Het gevolg: je beschouwt jezelf niet als een compleet mens met zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen, maar gaat denken dat je mannelijke kant niet goed is en deze onderdrukken. Tegelijkertijd groei je op in een wereld waarin vrouwelijke eigenschappen als inferieur worden beschouwd. Als het dan jouw zieledoel is om op een liefdevolle en inspirerende manier leiding te geven aan anderen, ontstaat er een probleem.
Weer ontdekken wie je werkelijk bent, dat helemaal van binnenuit gaan voelen, en dat volledig accepteren is de eerste stap op weg naar je ware bestemming.

Thema 2) Je energetische relatie onderzoeken met de samenleving en de mensen om je heen

Veel mensen maken zich klein: ze denken dat ze zich voortdurend moeten aanpassen bij andere mensen en de wereld om hen heen. Dit is eigenlijk wat wij van kinds af aan leren, het wordt volwassen worden genoemd.
Maar als je vanuit jouw energie iets te geven hebt aan de wereld, werkt dit klein maken en aanpassen averechts. In plaats van de wereld en de mensen om je heen op te trekken naar jouw energie haal je jezelf omlaag. Dit put je uit en maakt je ziek en somber.
Het is daarom enorm belangrijk om te begrijpen hoe jouw eigen energie zich verhoudt tot de energieën van je omgeving.

Thema 3) Leren om de energie van je ware zelf – je ziel – naar buiten te laten stromen

Stel je voor dat je doet wat je hart je ingeeft: jouw unieke energie stroomt de wereld in – en daarvoor word je betaald en ontvang je voldoende overvloed.

Wij denken dat dit niet kan. Het woord werken heeft een vervelende klank. Het betekent: je aanpassen aan een systeem dat energetisch niet bij je past, opdrachten van een ander uitvoeren in plaats van luisteren naar je ziel. Doe de dingen die je leuk vindt maar in je vrije tijd, maar ja: daar moet je dan wel voor betalen. Genieten, iets doen wat je fijn vindt, en daarvoor geld ontvangen….dat lijkt iets voor een heel andere wereld.

Het is ook iets voor een andere wereld: de nieuwe aarde. Maar die wereld is bezig te ontstaan. Steeds meer mensen beginnen vanuit hun hart te leven en ontdekken dat dit mogelijk is. Sluit je bij hen aan. De eerste stap is het oude denken dat het niet mogelijk is los te laten. Het is wel degelijk mogelijk om hier stralend op aarde aanwezig te zijn en in ruil daarvoor datgene te ontvangen wat je in materieel opzicht nodig hebt. Dit is de natuurlijke cyclus van het leven.

En als je zo in het leven staat, verdwijnt de vraag ‘Wat is mijn levensdoel?’ Het leven wordt dan weer even vanzelfsprekend als het dat is voor een vrolijk spelend kind.

Groepsgrootte
Maximaal zes personen.

Opnames workshop
De inleiding en de meditaties worden opgenomen. Na afloop van de workshop ontvang je via e-mail een link waarmee je de opnames via het internet kunt downloaden en beluisteren.

Data
Het begeleidingstraject bestaat uit drie workshops die om de twee weken plaatsvinden op: de vrijdagen 13 januari, 27 januari en 10 februari 2017.

Tijdstip
11:00 – 13:30 (neem evt. zelf een lunchpakketje mee, we pauzeren halverwege ongeveer 20 minuten)

Locatie
Wilhelminapark 130, 5041EH Tilburg

Prijs
220 euro (incl. BTW, koffie en kruidenthee en geluidsopnames via internet)
Betaling graag minimaal drie weken voor aanvang van het traject op rekeningnummer NL08 INGB 0002 8902 82 t.n.v. P R Kribbe en/of Hr G Gielen in Tilburg. Gespreide betaling is mogelijk.

Aanmelding
Voor meer informatie of aanmelding mail naar info@gerrit-gielen.nl 


 

3. De Verboden Vrouw Spreekt: nu ook als E-boekverkrijgbaar

 

Pamela's recent verschenen boek met boodschappen van Maria Magdalena over liefde, relaties en seksualiteit is nu, naast de paperback versie, ook als E-boek verkrijgbaar (9,99 euro), bijvoorbeeld bij bol.com

In dit boek channelt Pamela Kribbe de verhalen van een verboden vrouw uit het verleden: Maria Magdalena. Zij was volgens de traditie een wilde vrouw die door Jezus moest worden bevrijd van haar zonden. Dat was althans het officiële verhaal. In de channelings komt Maria Magdalena over als een krachtige en tegelijk liefdevolle leraar. Soms direct en confronterend, vaker mild en vol begrip voor onze menselijke emoties.

In het boek zijn vijftien boodschappen opgenomen. Ze gaan over vrouwelijke en mannelijke energie, relaties, seksualiteit en heling. Behalve informatie wordt door de teksten heen een energie van liefde en bemoediging aangeboden. De energetische verschuiving die je kunt voelen bij het lezen van de teksten is waar het eigenlijk om draait. Deze gechannelde boodschappen hebben tot doel je dichter bij jezelf te brengen - meer dan alleen informatie te verspreiden willen ze je in contact brengen met je eigen waarheid en wijsheid.


 

4. Channeling "Je aardse natuur omarmen" - als tekst en geluidsbestand beschikbaar

"Om het samengaan van hemel en aarde, van ziel en lichaam goed te laten verlopen, is het nodig je dat je je aardse natuur en je lichaam volledig accepteert. Alleen dan kan de ziel doorstromen in de aardse werkelijkheid. Maar velen van jullie doen dat niet. Velen van jullie zijn bang gemaakt voor je eigen aardse natuur. Je spontaniteit, je verlangens, de begeertes van het lichaam, de hartstochten, ze zijn verdacht gemaakt vanuit de overgeleverde geďnstitutionaliseerde religies, en ook vanuit het rationalistische wereldbeeld dat is ontstaan met de opbloei van de wetenschap. Daarin ligt de nadruk op het verstand als heerser, als overheerser van de natuur, zowel in jezelf als buiten jezelf. Het mentale is lang verafgood geweest en heeft de plaats ingenomen van de religie. Op een andere maar vergelijkbare manier werd daarmee je lichamelijke, aardse natuur verdacht gemaakt en beschouwd als iets dat overwonnen moet worden."

Volledige tekst
Audio
 


 

5. Lezing over Zielsherkenning, Brugge zondag 22 januari 2017

Soms komen we in ons leven mensen tegen die diepe gevoelens in ons wakker maken zonder dat we begrijpen waarom. Er is een herkenning, een verbinding die onverklaarbaar is. De gevoelens die omhoog komen, kunnen variëren van vertrouwdheid tot sterke aantrekking tot heftige verliefdheid, maar zijn vaak vermengd met emoties van weerstand, pijn of verdriet. In deze tijd komen dergelijke ontmoetingen relatief veel voor, omdat we bezig zijn vorige levenstrauma’s op te lossen en onze relaties omhoog te tillen naar het niveau van het hart.

Het tegenkomen van een bekende op zielsniveau kan behoorlijk ingrijpen in je leven en veranderingen teweegbrengen die je niet had verwacht. Vaak fungeert zo’n ontmoeting als een breekijzer dat je uitnodigt je dagelijks leven grondig onder de loep te nemen.

De lezing gaat over de betekenis van zielsontmoetingen en er zal worden ingegaan op

1. de kenmerken van zo’n ontmoeting en
2. manieren om bewust om te gaan met de gevoelens die hierdoor wakker worden gemaakt.

Pamela zal een gechannelde lezing houden, ingeleid door een helende meditatie van Hugo Van Verdegem. Na de pauze is er veel ruimte voor vragen en (gechannelde) antwoorden.

Informatie en opgave


 

6. Aardecirkel met klankhealing, onder Nijmegen zondag 29 januari

Dit jaar maakte ik (Pamela) kennis met het werk van Jack Peters op het gebied van klank en resonantie (zie CenterSelf). Ik volgde enkele individuele sessies "klankbeleving" bij hem en was zeer onder de indruk van de helende kracht en de subtiele schoonheid daarvan. Jack en ik hebben nu besloten onze passies te bundelen en samen workshops aan te bieden waarin gechannelde informatie wordt aangevuld door klankhealing. Het beleven van de klanken helpt om de gechannelde informatie gevoelsmatig in je op te nemen en te integreren.

Op zondag 29 januari verzorgen Jack en ik samen een ochtend (10u - 12.30u) die in het teken staat van aarding, je ziel verbinden met de aarde en vrij worden van angsten die je belemmeren. Het is een bijeenkomst voor maximaal 30 personen die plaatsvindt op De Schaapshoeve, een sfeervol en landelijk gelegen centrum nabij Nijmegen.

Pamela biedt een channeling aan van moeder Aarde, gevolgd door een vraag- en antwoordronde. Jack omlijst de gechannelde energie en informatie steeds met subtiele, diepwerkende klanken die tot stand komen via klankschalen, klankbuizen, gongen en andere klank-instrumenten zoals de indiaanse fluit. 

Plaats: De Schaapshoeve (Langenboom, onder Nijmegen), zie www.deschaapshoeve.nl voor adres en routebeschrijving

Tijdstip: 10u - 12.30u

Aantal deelnemers: max. 30

Kosten: 30 euro (incl. 21% BTW), geluidsopname krijg je na afloop toegestuurd.

Inschrijving: de inschrijving en betaling loopt via Jack Peters van De Schaapshoeve, e-mail welkom@deschaapshoeve.nl

 


Warme groet,

Gerrit en Pamela

www.pamela-kribbe.nl

www.gerrit-gielen.nl

www.jeshua.net (Engelstalig)
 Boeken van Pamela Kribbe:


Lijn in regenboogkleuren