Nieuwsbrief december 2013


Inhoud
- Inleiding
- Reis naar Portugal met tweedaagse workshop "Lichtwerker zijn in de wereld"
- Verslag van onze reis naar China


Lieve lezer,

Graag brengen we je op de hoogte van nieuws uit onze praktijk.

Het afgelopen jaar heeft voor ons in het teken gestaan van reizen. We zijn nog nooit zo vaak en ver gereisd als in 2013. De meest bijzondere ervaring deden we op in China, waar we in oktober tien dagen verbleven en workshops gaven aan een Chinees publiek. Verderop vind je een verslag daarvan.

Het is een bijzondere en helende ervaring om op verschillende plekken op onze mooie aarde zielsverwantschap te ervaren met gelijkgestemden. Dit geeft ons het gevoel dat er wereldwijd iets aan het veranderen is. Overal is er het verlangen naar ánders leven, niet meer vanuit de oude energie van angst, strijd en overleven, maar vanuit inspiratie, licht en oprechte verbondenheid. Het is onze wens daar met ons werk waar mogelijk aan bij te dragen.

Omdat de belangstelling voor wat we doen groeit, hebben we besloten om in 2014 niet meer met kleine groepen (tot 10 p.) te werken. Er zijn dan steeds veel meer aanmeldingen dan plaatsen en vanwege de intensiteit van het werk kunnen we ook niet méér workshops geven. In Frankrijk en China hebben we een aantal malen gewerkt met groepen van 50 mensen. Dat beviel goed: met dat aantal is er nog steeds een soort "huiskamergevoel" en de intimiteit en warmte die daarbij horen. Bij grote groepen van 100 of meer mensen valt dat weg en ik (Pamela) heb gemerkt dat dit voor mij onprettig en onveilig aanvoelt. Dus nu zoeken we een middenweg en in de volgende nieuwsbrief hopen we de eerste workshop in deze vorm aan te kondigen.

Ook wat het reizen met Nederlandse groepen betreft, beginnen we in 2014 met een nieuw experiment. Het reizen met een groep is voor veel mensen een uitdaging. Hoewel het fijn is met gelijkgestemden te zijn, bevind je je op een groepsreis toch opeens in een groep vreemden terwijl je uit je dagelijkse ritme en omgeving bent weggetrokken. Sommige mensen vinden dat verfrissend en leuk, maar er is ook een aanzienlijke groep mensen die gevoelig reageert op het bombardement van nieuwe indrukken dat reizen veroorzaakt. Deze groep mensen, waaronder wij onszelf rekenen, heeft tijdens het reizen behoefte aan rust en alleen zijn om alle prikkels te verwerken. Naast de indrukken van het reizen, is het bijwonen van de workshops vaak een intense emotionele ervaring die in stilte geïntegreerd wil worden. Omdat we hebben gemerkt dat ons publiek vaak bestaat uit mensen die van nature (hoog)gevoelig zijn, gaan we in maart 2014 een reis organiseren (naar de schitterende zuidwestkust van Portugal) die naast de workshops die wij geven veel ruimte en individuele vrijheid biedt om een eigen reisprogramma te creëren wat bij je eigen individuele smaak past. Hieronder lees je daar meer over.

Reis naar Portugal met tweedaagse workshop "Lichtwerker zijn in de wereld"

De eerste week van maart 2014 verzorgen we een tweedaagse workshop in de Algarve, aan de zuidwestkust van Portugal. De grillige terracotta rotsen en de wilde zee daar vormen een prachtige omgeving om inspiratie op te doen en het begin van de lente te vieren.

In de workshop die we gaan doen, word je uitgenodigd te onderzoeken wat het voor jou betekent lichtwerker te zijn in de wereld van vandaag. Lichtwerker zijn betekent dat je een diep verlangen hebt naar bewustzijnsgroei, naar contact maken met je ziel en leven vanuit je hart. Je wordt geïnspireerd door het ideaal van een Nieuwe Aarde, waarop mensen in harmonie met elkaar en met de natuur leven. Dit verlangen en dit ideaal onderscheiden je van de maatschappij, voor zover die nog wordt aangedreven door macht, angst en competitie. Lichtwerker zijn maakt dat je je ánders voelt; vaak ook eenzaam en soms wanhopig, omdat je je niet kan vinden in de bestaande orde. Als je nog niet met gelijkgestemden in aanraking bent gekomen, kan dit je erg doen twijfelen aan wie je bent en of je welkom bent op aarde.

DAG I                        Lichtwerker zijn

In deze workshop wordt het "anders zijn" van lichtwerkers diepgaand onderzocht en doorvoeld. Op deze eerste dag gaan we kijken naar thema's als: je (niet) thuis voelen op aarde, eenzaamheid, hooggevoeligheid, heimwee naar "boven", contact maken met je hart, en voelen welke inspiratie er leeft in jouw ziel. Het waarderen van wie je bent, met name in je anders zijn, is een fundamentele stap die je toeleidt naar de volgende stap: ontdekken wat jouw unieke bijdrage is aan de wereld van vandaag. 

We onderzoeken deze thema's via geleide meditaties (Gerrit), channelings (Pamela), gesprek en een vragen en antwoorden ronde.

Het doel is je anders zijn volledig te omarmen, om liefde voor jezelf te ervaren en inzicht te krijgen in jouw drijfveren en hartsverlangens.

DAG II           In de wereld zijn

Op de tweede dag gaan we onderzoeken hoe je als lichtwerker in de wereld kunt staan en je daar kunt manifesteren vanuit je hart. In de channelings die wij van Jeshua ontvangen, benadrukt hij altijd sterk dat het nu de tijd is voor lichtwerkers om zichtbaar te worden, zich niet langer te verbergen en hun licht te laten stralen in de wereld. Maar hoe doe je dat, hoe ga je om met angst en onzekerheid die je terughouden? Of misschien heb je juist een grote passie en dadendrang die regelmatig afketsten op de weerbarstige realiteit waardoor je teleurgesteld en verbitterd raakt. Hoe vind je balans en hoe weet je wat jouw plek ("sweet spot") is in de wereld?

Een bekende uitspraak van Jeshua luidt "'Wees in de wereld maar niet van de wereld". Hoe kun je in de wereld staan zonder gegrepen te worden door de energieën van angst, controle en competitie die daar lang hebben gedomineerd? Wat is jouw natuurlijke verhouding tot de wereld? Deze vragen staan centraal op de tweede dag.  

We onderzoeken deze thema's via geleide meditaties (Gerrit), channelings (Pamela), gesprek en een vragen en antwoorden ronde

Het doel is jouw unieke weg op aarde te begrijpen en je ervan bewust te worden hoe jouw ziel zich wil manifesteren in het dagelijks leven.

Voor wie?

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor mensen die zich herkennen in het lichtwerker zijn, die zichzelf in dit opzicht dieper willen begrijpen en die ernaar verlangen hun licht (nog meer) in de wereld te zetten.

Hoe weet je of je een 'lichtwerker' bent?

Locatie en praktische info

De workshops worden gehouden in de ronde zaal van Monte Rosa.
Monte Rosa is het idyllische centrum van Sandra en Theo in het rustige zuidwestelijke gedeelte van de Portugese Algarve, 2 km van het authentieke dorpje Barão de S. João, 9 km ten noordwesten van het historische stadje Lagos aan de zuidkust. Die omgeving geniet het grootste aantal zonuren van Europa.
Het is een uur rijden van vliegveld Faro, een half uur van de westkust en een kwartier van de zuidkust.
Op www.monterosaportugal.com is veel informatie over dit centrum te vinden.

De eerste workshop wordt gehouden op dinsdag 4 maart, van 10.00 tot 16.30.
Daarin is een lunchpauze opgenomen van 12.30 tot 14.00
De tweede workshop vindt op donderdag 6 maart plaats met dezelfde tijden.
Hier omheen kan ieder zelf de invulling van de dagen bepalen.
Ook kan ieder bepalen op welke dag hij/zij komt en vertrekt en waar overnacht en gegeten wordt.
Per onderdeel worden hieronder mogelijkheden aangegeven.

1. De reis
De goedkoopste en eenvoudigste mogelijkheid is een rechtstreekse vlucht te boeken naar Faro met Transavia vanaf Schiphol, Rotterdam of Eindhoven, of met RyanAir vanaf Brussel, Bremen, Eindhoven of Weeze. Een enkele reis kan geboekt worden vanaf 46 euro. De kosten verschillen per dag en lopen meestal op als er later geboekt wordt. Zie www.transavia.com. en www.ryanair.com. In aansluiting op de vlucht kan (evt. samen met andere deelnemers) een huurauto geboekt worden of een transfer. Dit kan geregeld worden via www.monterosaportugal.com door een betrouwbare relatie van gastvrouw Sandra en gastheer Theo. Dan wordt geen creditcard en borg gevraagd.

2. De overnachtingen
De eenvoudigste manier is overnachten op Monte Rosa in één van de kamers of huisjes. Als op www.monterosaportugal.com accommodatie aangeklikt wordt, is zichtbaar hoe de huisjes en kamers ingericht zijn. Door te overnachten op Monte Rosa kan ook gebruik gemaakt worden van de overige voorzieningen, zoals WIFI, het zwembad, de grote tuin en een gemeenschapsruimte waar ook koffie, thee, wijn, bier of fris voor schappelijke prijzen genoten kunnen worden. Ook zijn er spelletjes en een bibliotheek. De huisjes 8 en 9 en kamer 1 zijn niet te huur. Verder zijn alle kamers, huisjes en de studio te huur in de eerste week van maart en ook daarvoor en daarna. Wie het eerst boekt, heeft de ruimte van haar/zijn eerste keuze. De toeslag voor een tweepersoonskamer door één persoon bedraagt 20 euro p.d. Wie al in februari arriveert, hoeft de L(aagste) prijs te betalen. Voor de dagen in maart moet de M(idden) prijs betaald worden, maar er wordt voor onze groep 10% korting gegeven!

Wie liever buiten Monte Rosa overnacht kan dat zelf regelen.

3. De maaltijden

Ook die kunnen op Monte Rosa genoten worden. We stellen voor om drie maaltijden gemeenschappelijk te houden: de twee lunches op dinsdag en donderdag in de pauze tijdens de workshops en het driegangendiner op donderdagavond. De prijs van deze drie maaltijden zit inbegrepen in het bedrag dat iedere deelnemer betaalt voor de workshop. Het betreft rijk samengestelde vegetarische maaltijden. Verder kan ieder uiterlijk één dag vooraf bepalen of gebruik gemaakt wordt van het ontbijt of het diner op Monte Rosa. Bij het ontbijt kan desgewenst een lunchpakket klaargemaakt en meegenomen worden.

4. De dagbesteding

Ieder kan zelf bepalen hoe de dagen ingevuld worden. Hieronder enkele suggesties:
-     verblijven op het terrein van Monte Rosa, incl. het zwembad en de tuin;
-     wandelen in de omgeving, evt. met de wandelkaarten van Monte Rosa;
-     fietsen in de omgeving: goede e-bikes en hybride fietsen zijn te huur via Sandra en Theo. Kaarten met routes zijn aanwezig.
-     naar de imponerende en ruige westkust gaan, met z’n hoge kliffen en golven en prachtige stranden;
-     naar de lieflijker en wat warmere zuidkust gaan, met baaien en rotspartijen;
-     naar de oude havenstad Lagos gaan;
-     gebruik maken van de vele faciliteiten en activiteiten die Monte Rosa biedt; zie www.monterosaportugal.com en klik op activiteiten.

De kosten

Deelname aan beide workshops op dinsdag en donderdag, inclusief twee lunches en één driegangendiner op donderdagavond, bedraagt 150 euro (incl. BTW).
De eventuele overnachtingen en overige maaltijden op Monte Rosa worden door ieder zelf verrekend met Sandra en Theo.
Wie praktische vragen heeft, kan Sandra of Theo mailen: info@monterosaportugal.com of bellen: tel: 00351 – 282687002; mobiel: 00351 – 918552400.

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 24

Aanmelding

Heb je interesse in deze reis, dan kun je je via e-mail aanmelden bij ons, op info@gerrit-gielen.nl
Nadat je van ons bevestiging hebt gekregen, kun je de accommodatie en vliegreis regelen.


Verslag van onze reis naar China

In oktober zijn we tien dagen naar Shanghai geweest, waar we waren uitgenodigd om een aantal workshops te geven aan onze Chinese lezers. Sinds een paar jaar zijn onze boeken in China en Taiwan gepubliceerd. De reis was een zeer intense ervaring, die ons het gevoel gaf een soort inwijding te ondergaan. Dat ging niet pijnloos!

Het begon al met de vliegreis. Twaalf uur opgevouwen zitten op een vliegtuigstoel, in spanning over wat ons te wachten stond, bleek behoorlijk uitputtend. Na een doorwaakte mini-nacht (vanwege 6 uur tijdverschil) zagen we door ons raampje voor het eerst de stad Shanghai aan onze voeten verschijnen. We keken neer op een schijnbaar eindeloze woestijn van beton, gemaakt van hoge flats, fabrieken en wegen. Er wonen 22 miljoen mensen in Shanghai. De indruk was grauw en somber. Ik voelde iets in mijn hart openscheuren; het was verdriet. Het was alsof ik in een "oorlogszone" terecht kwam; alle groen en organische vormen hadden plaats gemaakt voor vierkante, massieve blokken steen. Na de landing werden we per taxi naar ons hotel vervoerd, een rit van ongeveer drie kwartier. Gerrit vertelde later dat hij toen de beklemmende gewaarwording had in een lage astrale sfeer gezogen te worden; overal de kleuren bruin en grijs... het ontbreken van schoonheid en vreugde.

Daar stond tegenover dat we met ontzettend veel warmte en zorgzaamheid werden ontvangen door onze Chinese gastheer en zijn team. Hun gastvrijheid en hoffelijkheid waren hartverwarmend. Het hotel wat ze voor ons hadden uitgekozen, lag tegen een enorme botanische tuin aan, met prachtige exotische planten zoals palmen, bamboe, bananenbomen, orchideeën, etcetera. Middenin de stad waren we zo toch dicht bij een stukje natuur. We hebben veel tijd doorgebracht in die tuin!

De eerste dagen bleef ik verdriet voelen, ik was echt een beetje van slag. Ik kon het niet meteen plaatsen, want er ontbrak een concrete aanleiding. Wat me aangreep in het stadsbeeld was de drukte, gejaagdheid, grauwheid, het lawaai en de smog. De prioriteit van economische groei leek alles te beheersen. Daarbij leek er iets kostbaars verloren te gaan, de eeuwenoude Chinese cultuur met haar verfijning en diepgang. Af en toe zag je in de botanische tuin bejaarde mensen tai chi beoefenen, onverstoorbaar te midden van de drukte en het gekwetter van passanten. Opeens voelde je dan de echo's van een andere, meer etherische dimensie, tot leven gewekt via de verstilde gebaren van deze fragiele, oude mensen.

Na drie dagen deden we onze eerste avondworkshop. We waren behoorlijk zenuwachtig, want we wisten niet wat we konden verwachten. Ik had ook last van diarree en maagkrampen. Het bleek dat de meeste mensen onze boeken hadden gelezen en er oprecht door waren geraakt. De sfeer was open en er werden gretig vragen gesteld. Velen waren geëmotioneerd en kwamen na afloop van de workshop naar ons toe om ons te omhelzen en een paar woorden in het Engels te stamelen. Er was een fikse taalbarrière; we spraken in het Engels met behulp van een tolk maar als zij er niet bij was, waren we vooral aangewezen op de taal van het lichaam. Wat ze wilden was ons omarmen ("huggen") en samen met ons op de foto, allemaal apart! Tientallen foto's werden gemaakt en we begonnen ons te voelen als locale filmsterren! We vertelden dat in Nederland niemand zo met ons op de foto wil en daar moesten ze hard om lachen.

We hadden nu weer twee dagen vrij voordat we een intensieve weekend workshop zouden geven. Tijdens die dagen werd ik verkouden en kreeg ik heftige keelpijn, die zo erg was dat ik eraan twijfelde of mijn stem het zou houden. Voelde me ook nog gammel van de diarree én kon niet goed slapen vanwege de jet lag. Ik begon aardig radeloos te worden en werd ook pissig dat ik dit allemaal moest doorstaan. Ik vroeg aan mijn gidsen en Jeshua of dit misschien een teken was dat ik niet geschikt ben voor dit soort reizen en dat ik voortaan beter thuis kon blijven. Geen antwoord. Ik realiseerde me dat ik geen zuiver antwoord zou ontvangen vanuit  de emotionele toestand van stress waarin ik verkeerde. Toen ik 's avonds met Gerrit in meditatieve toestand naar de situatie keek, zag ik duidelijk dat ik mijn aarding en mijn stevigheid in de eerste dagen helemaal was kwijtgeraakt door de geweldige hoeveelheid nieuwe indrukken die vanuit de stad Shanghai op me was afgekomen. Ik had het gewoon geabsorbeerd zonder mijn grenzen aan te voelen. Wel weer even een wijze les dus; bij jezelf blijven is niet alleen belangrijk in relatie tot mensen maar ook in relatie met omgevingen en collectieve sferen. Dit thema herkende ik als iets dat zich steeds herhaalt in mijn leven, en dat inzicht gaf me rust; als ik snap hoe iets in elkaar zit, voel ik me altijd een stuk beter.  

De avond voor de weekendworkshop nam ik een slaappil die me gelukkig een goede nachtrust bezorgde. De volgende ochtend was mijn keelpijn een stuk minder! Ik was opgelucht en realiseerde me dat ik het érgens diep van binnen had geweten: dat het goed zou komen. Tijdens de workshops voelde ik me lichamelijk nog steeds geradbraakt, maar er was een kracht die me droeg tot het eind toe. Ik begon me écht een 'kanaal' te voelen! Juist omdat ik zo uitgeput was dat ik het gevoel had bijna flauw te vallen, liet ik het allemaal gebeuren en kon ik de kracht van Jeshua en Maria Magdalena door me heen voelen stromen als een bovenpersoonlijke energie die mij oversteeg. Ik voelde de echtheid ervan. Dat was heel bijzonder, omdat ik altijd nog een sceptische kant in mezelf heb die zegt: "ja maar komt het toch niet voornamelijk uit jezelf". Die JA MAAR stem in mezelf is echt heel hardnekkig en nu was die eindelijk even weggeblazen. Ik gaf me over.......en ik voelde toen ook zo heel duidelijk dat ik het niet hoef te doen, dat ik al die pijn van mensen niet in me hoef op te nemen, dat ik alleen de energie van Jeshua hoef neer te zetten en dat ik gewoon helemaal 'in mijn eigen vel' mag blijven. De inwijding was dat ik ging geloven in wat ik deed en me durfde  toe te vertrouwen aan iets dat groter was dan ikzelf. Hetzelfde gold voor Gerrit, die eveneens door een emotionele transformatie heen ging van angst loslaten en vertrouwen op de stroom van liefde en positiviteit in het universum.
Er waren opvallen veel jonge mensen bij de workshops. Na afloop was er een meisje van in de twintig dat naar me toe kwam, haar hand op haar hart legde, en met een heel intense blik tegen me zei "I love you", waarbij ze haar hand verplaatste van haar hart naar het mijne. Ik was diep geraakt door haar gebaar en kon mijn tranen nauwelijks bedwingen. Zij gaf me het antwoord dat ik een paar dagen daarvoor niet had gekregen. Ze liet me zien dat ik daar, in die hectische, grote stad, op de goede plaats was, ondanks de zenuwen, de lichamelijke klachten en de twijfels. We waren daar thuis, omdat we werden herkend en ontvangen door zielsverwanten.

Langs deze weg wensen we je een fijne kersttijd en een goed nieuw jaar!

Misschien zien we je op een van onze bijeenkomsten of reizen, en anders blijven we toch verbonden - vanuit het hart!


Warme groet,

Gerrit en Pamela

www.pamela-kribbe.nl

www.gerrit-gielen.nl

www.jeshua.net (Engelstalig)